Kajri ni reč o Džejmsu: Hvala ti Klivlende!

Kajri Irving je do sada u tišini posmatrao kako menja boju dresa u zeleno. Kada je trejd Klivlenda sa Bostonom zvanično kompletiran, odlučio se da se oglasi.

Izvor: MLJ

Petak, 01.09.2017.

10:30

Kajri ni reč o Džejmsu: Hvala ti Klivlende!
Getty images

Klivlend Kavalirsi su prihvatili od Bostona pika druge runde drafta 2020. godine i time završili trejd Kajrija Irvinga u Boston od koga su dobili Tomasa, Žižića, Kraudera, pika prve runde 2018. i još jednog pika druge runde 2020. godine.

U videu koji je nazvao "Hvala ti Klivlende" Irving se zahvalio navijačima i gradu Klivlendu u kome je igrao prethodnih šest godina od kada je sa prvog mesta draftovan u NBA.

"Teško je praviti ovakve video snimke, jer razumete da veličina odluka koje donosite može drastično da vam promeni život i može da utiče na mnogo ljudi odjednom. I kada dođete do te tačke da razumete šta je najbolje za vas, šta zaista želite da radite i kako to da postignete, kada takav trenutak dođe koristite ga. I nema drugih većih razloga od onih da budemo srećni i da želimo biti negde gde ćemo maksimalno iskoristiti svoj potencijal kao ljudsko biće i igrač koji usavršava svoj zanat", rekao je Irving.

On se takođe zahvalio vlasniku Kavalirsa Denu Gilbertu i generalnom menadžeru Dejvidu Grifinu koji su ga 2011. izabrali kao prvog pika. Tri godine kasnije došao je i Lebron Džejms, a odlasci u veliko finale NBA lige postali su navika za Kavalirse. Ti pohodi po svemu sudeći Irvingu nisu bili bajkoviti.

"Uložio sam mnogo sati i mnogo rada u to da postignem stvari o kojima sam sanjao kao klinac i nije to počelo samo odlaskom na Djuk i time što su me Den Gilbert i njegova vlasnička grupa, Nejt Forbs i onaj ćelavi momak kako voli da ga zovu (Dejvid Grifin) draftovali sa prvog mesta. Rizikovali su sa nezrelim 19-godišnjim dečakom koji je imao problema sa desnim palcem u to vreme", kaže Irving.

Irving je pre nešto više od mesec dana tražio od menadžmenta Klivlenda trejd da bi otišao iz senke nasleđa koje u Kavalirsima od 2014. nastavlja da stvara Lebron Džejms. Od kada se Džejms vratio u Ohajo sa Floride, Kavalirsi su osvojili šampionsku titulu, ali su u ovogodišnjem finalu poraženi od Voriorsa pojačanim Kevinom Durentom.

Zbog toga Irving nije ni spomenuo Lebrona poimence u svom videu, a ni o saigračima nije bio mnogo rečitiji.

"A mojim saigračima... lude priče i iskustva, jednostavno neverovatni su to ljudi. Znate svi kako to bratstvo funkcioniše. Samo ljubav za njih", rekao je Irving na kraju svog videa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: