Ugovor Nikole Jokića najbolji u NBA

Jedan od najpoznatijih sportskih sajtova "Bleacher Report" napravio je listu najboljih ugovora u NBA ligi za svaku poziciju.

Izvor: PT

Subota, 29.07.2017.

17:10

Ugovor Nikole Jokića najbolji u NBA
Getty Images

Po njihovom mišljenju među centrima u NBA ligi, Nikola Jokić trenutno imao najbolji ugovor, u smislu da za "mali" novac daje najveći doprinos timu.

Igrač Denver Nagetsa ima dvogodišnji ugovor vredan 3,1 milion dolara, uz to što mu je druga godina (2018/2019) "team option", odnosno klub ima pravo uradi šta želi.

Očekuje se da ekipa iz Kolorada "odbije" da iskoristi četvrtu godinu ugovora i da Jokića učini ograničeno slobodnim igračem. U tom slučaju, Jokić će biti u prilici da potpiše multimilionski ugovor sa Denverom.

To što će biti ograničeno slobodan igrač znači da će i druge ekipe moći da ga kontaktiraju, ali će Denverova reć biti poslednja, tj. moći će da izjednače bilo koju ponudu koja stigne za srpskog igrača.

Bličer Riport navodi da je Jokić jedan od lošijih odbrambenih igrača u ligi na svojoj poziciji, ali ga lucidnost u napadu odvaja od drugih, tako da "napadački arsenal" potpuno nadmašuje nedostatke u odbrani.

Ovaj popularni sajt navodi da je Nikolin trenutni ugovor najbolji u NBA, kada sagledamo sve aspekte. Kada je reč o poziciji krilni centar, Drejmond Grin sa trogodišnjim ugovorom vrednim 52,4 miliona nalazi se na prvom, dok se na niskom krilu sa najboljim ugovorom nalazi se Džae Krauder iz Bostona, koji će u naredne tri godine zaraditi 21,9 miliona dolara.

Orlando Medžik je odradio odličan posao kada je potpisao Džonatana Simonsa na trogodišnju ugovor (18 miliona) i on je na prvom mestu, dok se Petrik Beverli sa dvogodišnjim ugovorom vrednim 10,5 miliona dolara nalazi na prvom mestu među plejmejkerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: