Gasol još tri godine u Sparsima

Španski košarkaš Pau Gasol dogovorio je nastavak saradnje sa San Antonijom na još štri sezone.

Izvor: AK

Subota, 22.07.2017.

09:29

Gasol još tri godine u Sparsima
Foto: Getty images

Gasol je odustao u junu od opcije da produži ugovor na godinu dana za 16,2 miliona dolara. To je otvorilo Sparsima prostor u "seleri kepu" da potpišu Rudija Geja, Brendona Pola i Žofrija Lovernja.

Španac ima 37 godina, u Teksas je došao pre godinu dana iz Čikago Bulsa, a naredna sezona će mu biti 17. u NBA ligi.

Prošle sezone je prosečno beležio 12,4 poena uz 7,8 skokova po utakmici. Posle preloma kosti u šaci u januaru izgubio je mesto u startnoj postavi od Devajna Dedmona.

Međutim, Španac se brzo prilagodinu novoj ulozi univerzalne "petice" sa klupe. Gasol je do sada u NBA ligi prosečno po meču beležio 17,9 poena i 9,4 skoka, a prošle sezone u Sparsima 12,4 poena i 7,8 skokova.

U NBA karijeri je, pored San Antonija i Čikaga, igrao za Memfis i Los Anđeles lejkerse, a u Evropi za Barselonu.

Sparsi su pre nekoliko dana produžili saradnju sa još jednim veteranom, 39-godišnji Manu Đinobili će igrati 16. NBA sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: