Baskonija nudila tri puta više, Larkin birao NBA

Američki košarkaš Šejn Larkin pokazao je da nije sve u novcu. Odbio je bogatiju ponudu iz Evrope, samo da bi se vratio u NBA.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

15:45

Baskonija nudila tri puta više, Larkin birao NBA
Getty Images

Košarkaš oko koga su se nadmetali Barselona i Baskonija odlučio je da odbije unosan ugovor od oko pet miliona evra i priključi se Boston Seltiksima za "minimalac".

On je prema navodima američkih medija pristao na ugovor od 1,3 miliona evra po sezoni.

Larkin je tri godine igrao u NBA za Dalas Maverikse, Njujork Nikse i Bruklin Netse pre nego što je prešao u Evropu gde je igrao za Baskoniju prošle sezone.

Sada je iskoristio pravilo "tanteo" da se vrati u NBA, iako je novi trener Barselone Sito Alonso sa Larkinom i Adamom Hangom dobro sarađivao u Baskoniji.

Alonso je i insistirao na dovođenju u Barselonu, dva igrača koja Baskonija nije htela da pusti. Larkin je uspeo da pronađe "rupu" kroz koju se po svemu sudeći izmigoljio i jednima i drugima. Za Baskoniju je prošle godine beležio 13,1 poen, 5,7 asistencija i 3 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: