'Istina' ponovo u Bostonu – Pirs zauvek Kelt

Posle gotovo dve decenije od kako je zakoračio na NBA parkete – Pol Pirs ponovo je postao igrač Boston Seltiksa.

Izvor:

Utorak, 18.07.2017.

14:14

'Istina' ponovo u Bostonu – Pirs zauvek Kelt
Getty Images

'Istina' je tako na ulasku u petu deceniju života potpisala jednodnevni ugovor sa slavnom franšizom iz Masačusetsa, čime će ispuniti obećanje o odlasku u penziju u mitskom zelenom dresu.

Sjajno krilo je u Boston prvi put stiglo 1998. godine, kada je odabran kao deseti pik na draftu, da bi danas doživeo čast da se njegov dres sa brojem 34 nađe pod svodovima legendarnog 'TD Gardena'.

Za devetnaest godina u najjačoj ligi sveta – Pol je 15 sezona igrao za Seltikse, kojima je, zajedno sa Kevinom Garnetom, Rejom Alenom i Radžonom Rondom, vratio titulu u Masačusets posle 22 godine, za ukupno 17. u klupskoj istoriji.

"Počastvovani smo jer je Pol odlučio da se povuče kao Seltik. On je jedan od najboljih Kelta ikada – šampion na i van terena. Čestitamo mu i na karijeri dostojnoj Kuće slave, a i radujemo se ceremoniji podizanja njegovog dresa pod svodove hale", rekao je Vik Gruzbek, jedan od suvlasnika Bostona. U sezoni 2013/2014 nastupao je za Bruklin Netse, potom i za Vašington Vizaredse, da bi poslednje dve godine proveo kao član Los Anđeles Klipersa.

"Čast je imati priliku da sebe još jednom mogu da nazovem Boston Seltikom. Organizacija i ljudi u gradu su me primili i prihvatili kao svog. Nisam mogao ni da zamislim da završim karijeru na bilo koji način. Ja sam Kelt zauvek", jasan je bio Pirs.

Sa 26.397 poena petnaesti je strelac u istoriji NBA , dok je upisao i 7.527 skokova i 4.708 asistencija. Deset puta učestvovao je na ol-staru, dobio je i MVP priznanje u velikom finalu u šampionskoj godini, a i najbolji je trojkaš u istoriji Bostona sa 1.823 pogođena šuta i najbolji kradljivac sa 1.583 ukradenih lopti.

Kompletnu priču o kontroverznom i burnom životu jednog od najautentičnih igrača u istoriji ove igre moći ćete u narednim danima da pročitate na stranama našeg sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: