I Memfis potvrdio – Zagorac potpisao za Grizlije

Rade Zagorac je novi igrač Memfis Grizlisa, potvrdio je generalni menadžer kluba Kris Valas.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 17.07.2017.

23:19

I Memfis potvrdio – Zagorac potpisao za Grizlije
StarSport

Srpski igrač je na draftu 2016. godine izabran kao 35. pik od strane Boston Seltiksa, a ovog leta igra letnju ligu sa Memfisom.

U skladu sa politikom kluba, uslovi dogovora nisu objavljeni, ali Zagorac izvesno postaje saigrač Marku Gasolu i Majku Konliju.

Na sajtu kluba između ostalog piše kako se pravilno na engleskom izgovara ime i prezime srpkog igrača (RAH-day ZAH-go-rahtz), ali i kratka igračka istorija košarkaša.

Navodi se da je profesionalnu karijeru započeo u rodnoj Srbiji 2011. godine da je za Megu prošle sezone odigrao 26 utakmica, te da je prosečno imao 15 poena, 6,5 skokova, dve i po asistencije i 1,3 ukradenu loptu po utakmici.

Igrao je 29 minuta u proseku. Na klupskom sajtu navode i proseke iz Košarkaške lige Srbije, ali i to da je u sezoni 2015/2016 bio MVP ABA lige sa Mega Leksom. Zagorac je u noći drafta trejdovan zajedno sa Dejtonom Dejvisom (31. pik) za pika prve runde drafta 2019. godine na koji Boston polaže pravo.

Konferencija za štampu na kojoj će novi igrač Memfisa biti predstavljen navijačima biće naknadno zakazana piše na sajtu Grizlija.

Kolonija Srba u NBA naredne sezone će biti bogatija za sada za tri nova igrača, Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića i sada Radeta Zagorca. U NBA već igraju Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i Nikola Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: