Bol gospodari Letnjom ligom, Zagorac kao Jokić

Ekipe Los Anđeles Lejkersa i Portland Trejl-blejzersa igraće u finalu NBA Letnje lige u Las Vegasu.

Izvor: AK

Ponedeljak, 17.07.2017.

09:05

Bol gospodari Letnjom ligom, Zagorac kao Jokić
Foto: Getty images

Lejkersi su do finala stigli sigurnom pobedom nad Dalas Meveriksima 108:98, uz novu sjajnu partiju Lonza Bola sa 16 poena, deset asistencija i četiri skoka.

S druge strane, Blejzersi su nadigrali Memfis Grizlise 87:82 posle preokreta sa -19, a solidan u ekipi iz Tenesija bio je srpski košarkaš Rade Zagorac sa sedam poena, pet skokova, četiri ukradene lopte i asistencijom za 24 minuta na parketu.

Srbin je odigrao na univerzalnom nivou Nikole Jokića, a posebno je oduševio sjajanim dodavanjem bez gledanja u tranzicji, što je postala specijalnost centra Denver Nagetsa u njegove prve dve NBA sezone. Najefikasniji u pobedi Lejkersa bio je Kajl Kuzma sa 24 poena uz pet skokova, 20 je dodao Met Tomas, Vender Blu je ubacio 17 uz šest asistencija i pet uhvaćenih lopti, dok je Ivica Zubac postigao 12 poena uz sedam skokova.

Meverikse je predvodio Denis Smit Džunior sa 21 poenom i šest asistencija, 15 je postigao Jogi Ferel, po 13 su ubacili Dorijan Fini-Smit i Brendon Ešli, dok je 11 uz pet skokova dodao Nikolas Brusino.

Portland je do trijumfa nosio Džarnel Stouks sa 22 poena i 15 skokova, 16 je ubacio Horge Gutijeres uz osam asistencija i pet skokova, Kejleb Svenigan je takođe imao dabl-dabl sa 15 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je 11 poena ubacio Ar Džej Hanter.

Najefikasniji u ekipi Memfisa bio je Vinsent Hanter sa 14 poena, 13 je dodao Vejn Selden, 12 je ubacio Džarel Martin, dok je Dejonta Dejvis dodao deset uz sedam skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: