Zagorac: Omiljeni igrač tokom odrastanja? Bodiroga

Srpski košarkaš Rade Zagorac trenutno igra letnju ligu u NBA za ekipu Memfis Grizlisa. U slobodno vreme, odgovara i na pitanja navijača "Grizlija".

Izvor: MLJ

Nedelja, 16.07.2017.

11:56

Zagorac: Omiljeni igrač tokom odrastanja? Bodiroga
StarSport

Klub je putem svog zvaničnog kanala na Tviteru otvorio mogućnost da navijači pitaju Zagorca šta ih zanima, a on im je odgovarao.

Bilo je pitanja o razlikama između evropske i NBA košarke, o najboljem igraču protiv koga je igrao, omiljenom košarkašu iz detinjstva, ali su "padali" i pozivi za izlazak mladom košarkašu.

"Ko ti je omiljeni saigrač iz ekipe tokom letnje lige?", bilo je pitanje jednog od navijača na koje je Rade odgovorio, "Ko god mi asistira. Šalim se naravno, mislim da imamo izuzetnu grupu momaka koji dele zajednički cilj (da osvojimo letnju ligu)".

Otkrio je da između Iks boksa i Soni Plejstejšna bira Soni, dodao da je najbolji igrač protiv koga je igrao bio Saša Pavlović, te da mu je omiljena serija Kuća od karata.

"To je veliki korak u mojoj karijeri. Sve mi je potpuno novo i izgleda mi veoma uzbudljivo", rekao je na pitanje čemu se najviše raduje u vezi sa životom i igranjem u Memfisu.

"Da li bi radije nosio dres Mega Leksa na svakoj svadbi na koju odeš ili dres Klipersa na pet sekundi?", na šta je stigao odgovor da bi košarkaš uvek izabrao klub iz koga je biran kao 58. pik na draftu.

Posebno je bilo zanimljivo pitanje koje se ticalo razlika između košarke u Evropi i NBA... "Brzina, atletske sposobnosti, odbrana, napad, pravila, vežbe, prilično se razlikuju", rekao je Zagorac.

"Dejan Bodiroga (srpska legenda)", bio je odgovor na pitanje ko je mladom igraču Memfisa bio uzor tokom odrastanja.

Rade Zagorac je u poslednjoj utakmici protiv Majamija učestvovao sa dva poena i jednim skokom za 15 minuta na parketu. Memfis je pobedio sa 98:95 posle dva produžetka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: