Zašto je Teodosić uveren da će uspeti u NBA?

Miloš Teodosić obratio se košarkaškoj javnosti blogom na košarkaškom portalu "Jurohups" u kojem se osvrnuo na svoju selidbu u NBA ligu i predstojeći Evrobasket.

Izvor: AK

Sreda, 12.07.2017.

15:52

Zašto je Teodosić uveren da će uspeti u NBA?
Foto: Getty images

Srpski košarkaš je pre nekoliko dana potpisao dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Klipersima, a ovaj "transfer" iz Evrolige u NBA je bio jedan od najiščekivanijih već dugi niz godina.

"Osetio sam tokom prošle sezone da je pravo vreme za mene da dođem u NBA, da sam spreman fizički i psihički. Los Anđeles Klipersi su moj novi tim i srećan sam zbog toga.

Uradiću sve što je potrebno da opravdam poverenje ljudi koji su me izabrali i pokazali poverenje. Već sam ranije rekao da je najvažniji kriterijum za tim koji ću izabrati moja uloga i plan koji će imati za mene. Da znaju ko sam, koje su moje prednosti i mane i kako da to iskoriste da pružim 100 odsto.
Od prvog razgovora sa Klipersima znao sam da će oni biti moja nova porodica. Osetio sam se prijatno, uverili su me da veruju u mene, i što je najvažnije da ću imati vremena, priliku i ulogu da se prilagodim i pokažem da mogu da uspem u NBA.

Želim da se zahvalim treneru Doku Riversu, generalnom menadžeru Dejvu Volu, izvršnom potpredsedniku Lorensu Frenku. Radujem se početku sezone i moje avanture u NBA. Oni moji me poznaju znaju da ne brinem, ne osećam pritisak, jedina stvar je da budem svoj. Fokus je na košarci, radu, razumevanju onoga šta treneri žele od mene i da to ostvarim na parketu.

S
ezona u NBA je dugačka, ali je prošla u Evropi bila savršena za prilagođavanje jer sam imao mnogo utakmica u Evroligi i VTB ligi, što je bio veliki korak da budem još spremniji za NBA. Daću 100 odsto od sebe, moj mentalitet se neće promeniti. Želim da pobeđujem, da igram za titule, da saigrače učinim boljim, da ponudim čvrstinu i spektakl. Imamo sjajan materijal, zadovoljan sam što imam igrače kao što su Blejk Grifin i Deandre Džordan pored sebe. Siguran sam da ćemo napraviti mnogo sjajnih akcija i stvoriti sjajnu saradnju u kojoj će navijači Klipersa uživati.

Osećam se dobro zbog svoje odluke, pregovori nisu dugo trajali, brzo smo postigli dogovor. Možda je bitna činjenica bila i boja dresa Klipersa crveno-plava, jer su to boje moje reprezentacije. To je znak da ću se osećati kao kod kuće i da ću imati karijeru kakvu sam sanjao u NBA.

Hvala sim timovima za koje sam igrao u profesionalnoj karijeri. Svi su mi pomogli da izrastem u sjajnog igrača kakav sam danas. CSKA zaslužuje najveću zahvalnost. Igrao sam šest godina za taj klub. Imali smo mnogo divnih i teških trenutaka, osvajali smo titule, a iskusili smo i dosta tužnih trenutaka.
Uvek su me podržavali, uvek su bili uz mene i to nikad neću zaboraviti. Želim lično da se zahvalim Andreju Vavutinu, svim trenerima s kojima sam radio, naravno Dimitriosu Itudisu, mom agentu Niku Lotsosu, koji je uradio toliko toga za mene ovih godina.

Pre puta u Los Anđeles i nastanjivanja u SAD, pre početka velikog izazova zvanog "Klipersi", na umu mi je samo reprezentacija. Ostvarili smo mnogo velikih stvari u poslednjih osam godina, pobedili smo svaki tim na svetu osim SAD na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, ali ova generacija i dalje ima neostvaren cilj. Zlatnu medalju. Dugujem mnogo reprezentaciji Srbije, verujem, s moje strane, da sam doneo dosta radosti, ali i dalje imamo mnogo toga da ostvarimo. Sledeći korak je Evrobasket, to mi je samo na umu",
naveo je Teodosić u svom blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: