345 dana posle "grmljavine" – Durent je šampion

Prošlog leta Kevin Durent doneo je odluku koja je podelila NBA svet – napustio je "mali" lokalni tim čiji je bio zaštitni znak i prešao u veliku "korporaciju".

Izvor: B92

Sreda, 14.06.2017.

09:10

345 dana posle
Foto: Getty images

Danas, 345 dana kasnije, on je heroj te "korporacije" i najbolji igrač lige.

Prethodna dve meseca od Voriorsa smo dobili idealnu košarku, a Durent je bio kreator tog remek dela. Uradio je nešto što mnogi ne bi uspeli na njegovom mestu – učinio je jedan od najboljih timova svih vremena još boljim.

Prošlog leta KD je izazvao bes Oklahoma Sitija koji je devet godina nosio na svojim ramenima, "izdao" je malo tržište koje je očekivalo od njega da im izgradi veliku dinastiju i stvoriti svoju zaostavštinu, te otišao u "veliki grad" u ekipu koja ima svog vođu, u stvari trojicu, te doveo u agoniju navijače svih rivala. Agoniju iz koje je izvirala mržnja.

Doneo je jednu od odluka o kojoj se verovatno najviše debatovalo u istoriji NBA lige, pre svega što je prešao u tim koji je nekoliko meseci pre toga eliminisao njegovu ekipu u finalu Zapada uprkos tome što je gubio 3-1.

Mnogi su to videli kao bežanje od odgovornosti i biranje lakšeg puta, a drugi kao najbolju odluku koja će njega učiniti srećnim. Na kraju, dobio je ono o čemu je sa svojom majkom sanjao od osme godine – NBA titulu.

Više u našoj temi 345 dana posle "grmljavine" – Durent je šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: