Ernangomes: Jokić najveći talenat koga sam video

Igrač Denver Nagetsa Huančo Ernangomes igrao je u prvoj sezoni protiv Lebrona, Durenta ili Lenarda, ali kaže da je najveći talenat njegov saigrač iz Denvera.

Izvor: M.LJ.

Petak, 26.05.2017.

16:15

Ernangomes: Jokić najveći talenat koga sam video
Getty Images

Ernangomes je srpskog internacionalca pohvalio govoreći za portal Hups hajp.

Jokić je je po njegovom mišljenju imao izuzetnu sezonu u kojoj se probio, postao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u NBA i franšizni igrač Denvera.

"Od prvog dana sam bio zapanjen Nikolom Jokićem. Iskreno, on je najveći talenat koji sam u životu video", rekao je dvadesetjednogodišnji Španac. Ernangomes je pre dolaska u NBA ligu proglašen zvezdom u usponu Evrolige.

"Kada napreduije fizički i postane spremniji za celu NBA sezonu, biće jako, jako dobar. On je naš franšizni igrač. Može da ubaci 20 poena i uhvati 20 skokova, šutiraće trojke, podeliće 12 – 15 asistencija. Kada napad ide preko njega, kada je raspoložen i ima svoj dan naš tim ima veoma dobre šanse za pobedu. Zaista nam je potreban u sledećoj sezoni", rekao je mladi reprezentativac Španije.

Jokić je drugu sezonu u NBA ligi počeo na poziciji krilnog centra u paru sa Jusufom Nurkićem na centru. Pošto se ta kombinacija nije ispostavila kao dobitna, trener Denvera Majk Maloun je od decembra Jokića počeo da ubacuje kao startnog centra i to se pokazalo kao dobar izbor.

Somborac je počeo da popunjava kolone poenima, skokovima i asistencijama, a tim Denvera je počeo da igra znatno bolje u napadu.

Imao je i šest tripl dablova u minuloj regularnoj sezoni, a sledeće sezoni je cilj da ekipa uđe u plejof koji je ove sezone pred kraj izmakao za jednu pobedu protiv Portland Trejlblejzersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: