Kavsi dominantni, treće finale sa Voriorsima

Klivlend Kavalirsi deklasirali su Boston Seltikse 135:102 i sa 4-1 u seriji plasirali se u finale plej-ofa NBA lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 26.05.2017.

07:55

Kavsi dominantni, treće finale sa Voriorsima
Foto: Getty images

Treću godinu u nizu Kavsi će se za titulu šampiona boriti sa Golden Stejt Voriorsima, a u prethodne dve oba tima su slavila po jednom.

Meč u Bostonu obeležio je Lebron Džejms koji je sa 35 poena nadmašio učinak Majkla Džordana kao najboljeg strelca u istoriji plej-ofa.

"Nosio sam broj na dresu zbog Majkla, mislim da sam se zaljubiou košarku zbog Majkla, samo zbog onoga što je on uradio. Kada gledaš Majkla Džordana to je skoro kao da gledaš boga. Zbog toga nisam ni pomislio da bih mogao da budem kao Majkl", rekao je Džejms posle utakmice.

Kavalirsi su peti meč finala Istoka rešili već u prvom periodu, serijom 20:9 stekli su nedostižnih 21 poen razlike koja je u poslednjem periodu dostigla maksimalnih 39 (115:76).

Tako je Klivlend do finala NBA stigao sa skorom 12-1 u plej-ofu, dok je njegov rival Golden Stejt bio neporažen na Zapadu. Finale NBA lige počinje u noći između 1. i 2. juna u tri časa ujutru.

Džejms je osim 35 poena (13/18 iz igre, 4/7 trojke) imao i po osam skokova i asistencija te tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Najbolje su ga pratili Kajri Irving sa 24 poena (9/15) i sedam asistencija, te Kevin Lav sa 15 poena (5/13) uz 11 skokova, četiri ukradene i tri proigravanja.

Dvocifran učinak imao je i rezervista Deron Vilijams sa 14 poena (5/6), dok se u listu strelaca upisali svih 13 igrača koje je trener Kavsa Tajron Lu koristio na ovoj utakmici.

S druge strane, najefikasniji u timu Bostona bio je Ejveri Bredli sa 23 poena (10/20) uz četiri skoka, 14 je dodao Džerald Grin, 11 je ubacio Dže Krauder uz šest skokova, dok je Teri Rozijer (4/13) dodao deset poena uz sedam asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: