Dupli brejk Bulsa, Toronto i Klipersi izjednačili

Košarkaši Toronta, Čikaga i Los Anđeles Klipersa ostvarili su pobede u drugim mečevima plej-ofa NBA lige.

Izvor: ÐN

Sreda, 19.04.2017.

08:01

Dupli brejk Bulsa, Toronto i Klipersi izjednačili
Foto: StarSport

Toronto je izjednačio protiv Milvokija na 1-1 u seriji pobedom na svom terenu sa 106:100, Bulsi su drugi put u nekoliko dana savladali Boston (111:97), dok su Klipersi takođe izjednačili u duelu sa Jutom – 99:91.

Čikago je savršeno iskoristio očajnu situaciju u redovima Seltiksa, napravio i drugi brejk i u u svom ‘Junajted Centru’ ima priliku da dođe do maksimalnog trijumfa u regularnom delu sezone.

Gosti su potpuno kontrolisali i drugu utakmicu, imali nekoliko raspoloženih igrača i bez problema došli do 2-0. Meč je prelomljen krajem treće četvrtine posle koje su stekli 11 poena.

Džimi Batler je upisao 22 poena (8-19 iz igre), po 8 skokova i asistencija i 4 ukradene lopte, Dvejn Vejd ga je ispratio sa istim brojem poena, dok je Radžonu Rondu falio jedan skok za tripl-dabl – 11 poena, 9 skokova, 14 asistencija i 5 ukradenih lopti.

Dvocifreni su bili još Robin Lopes sa 18 poena, dva više od Pola Zipsera, a Nikola Mirotić je duel završio sa 13 poena i 7 skokova.

S druge strane, Ajzea Tomas je uprkos porodičnoj tragediji ponovo bio najbolji sa 20 poena, Krauder je dodao 16, tri više od Smarta. Reptorsi su nakon poraza u prvoj utakmici odbranili Toronto u revanšu, najviše zahvaljujući Kajlu Lauriju koji je postigao koš iz teške situacije u finišu. On je bio precizan za 104:100 i tako kaznio prethodni loš napad Adetokumba, koji je neposredno pre toga izjednačio na 100:100.

Utakmicu u ‘Er Kanada centru’ obeležila je velika borba dve ekipe koje su se smenjivale u vođstvu i igrale u serijama, ali su se na kraju domaći bolje snašli za 1-1 pred put u Milvoki.

Najefikasniji je bio Demar Derozan sa 23 poena i 7 skokova, spomenuti Lauri je stao na 22, iako je već na poluvremenu imao 17, a odličan je bio Serž Ibaka sa 16 poena, 7 skokova, 6 asistencija i 2 blokade.

Janis Adetokumbo ponovo je pružio odličnu partiju – 24 poena (9-24 iz igre), 15 skokova i 7 asistencija. On je oborio jedan zanimljiv rekord franšize jer je postao prvi igrač od legendarnog Karima Abdula Džabara sa po najmanje 6 ofanzivnih i defanzivnih skokova, i asistencija. Njega su pratili Midlton sa 20 poena, dok je Monro dodao dva manje. Džezeri su na startu serije sa Klipersima istakli kandidaturu za prolaz, ali nisu mogli bez povređenog Rudija Gobera da se ponovo nose sa ekipom iz Los Anđelesa. Izabranici Doka Riversa brzo su stigli do dvocifrene prednosti, Juta je uspela da smanji zaostatak, ali nikako nije ugrožavala protivnika.

Najviše zahvaljujući udarnoj trojci u napadu Klipersi su sačuvali vođstvo i izjednačili u seriji.

Blejk Grifin, Kris Pol i Diandre Džordan zbirno su postigli 63 poena – Grifin je ubacio 24, Pol tri manje, uz 10 asistencija, dok je Džordan dominirao pod košem sa 18 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Kod Džezera su se istakli Gordon Hejvord sa 20 poena (5-15 iz igre), Džoe Džonson i Derik Fejvors sa po 13, dok je Džordž Hil upisao 12 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: