Vestbruk zapečatio sezonu Nagetsa uz zvuk sirene!

Rasel Vestbruk pogodio je trojku sa desetak metara uz zvuk sirene za pobedu Oklahoma Sitija nad Denverom 106:105, za definitivni kraj sezone tima iz Kolorada.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 10.04.2017.

01:22

Vestbruk zapečatio sezonu Nagetsa uz zvuk sirene!

Nikola Jokić ubacio je 23 poena (8/15 iz igre) te imao šest skokova, tri asistencije i po blokadu i ukradenu loptu, ali su Nagetsi ostali na dve pobede o plej-of pozicije.

Da su pobedili Tander, od čega su ih delile stotinke, Nagetsi bi imali šansu da se pobedama u poslednja dva kola nad Dalasom i još jednom Oklahoma Sitijem nadaju porazima Portlanda od San Antonija i Nju Orleansa, što bi ih odvelo u doigravanja.

Nagetsi su nakon rezultatske klackalice u prvom periodu preuzeli kontrolu u drugom, te postepeno povećavali prednost do maksimalnih 14 sredinom poslednjeg kvartala (99:85).

Međutim, tada kreće serija promašaja Denvera, igrači Tandera pogađaju nekoliko trojki, a onda Jokić dobija nameran faul posle duela sa Vestbrukom, koji pogađa dva slobodna i smanjuje na 103:98, dva minuta pre kraja. Jokić prekida nalet gostiju sa penala, ali promašuje naredna dva šuta, što Tander kažnjava te poenima Vestbruka smanjuje na koš zaostatka, 29 sekundi pre kraja.

Srbin ne pogađa iz trka na dve sekunde pre kraja, Tander uzima tajm-aut, posle koga Vestbruk iz neverovatne situacije ubacuje trojku za kraj.

Vestbruk je spektakularnom trojkom samo stavio šlag na tortu na najvažniji meč u svojoj karijeru u kojem je sa 50 poena (17/32), 16 skokova i deset asistencija ušao u istoriju NBA lige kao igrač sa najviše tripl-dabl mečeva u jednoj sezoni.

Pratili su ga samo Enes Kanter sa 15 poena i osam skokova, te Stiven Adams sa po deset poena i uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Danilo Galinari sa 34 poena (12/20, 4/9 trojke) uz deset skokova, 17 je dodao Vilson Čendler uz takođe deset uhvaćenih lopti, dok je 14 ubacio Emanuel Mudiaj.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: