Kavsi imali +26, Hoksi slavili u produžetku!

Košarkaši Klivlend Kavalirsa poraženi su drugi put u dva dana od Atlanta Hoksa, ovaj put 126:125 posle neverovatnog produžetka u Džordžiji.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 10.04.2017.

00:23

Kavsi imali +26, Hoksi slavili u produžetku!
Foto: Tanjug/AP Photo/Todd Kirkland

Kavsi su dominirali 36 minuta, imali 26 poena prednosti pred poslednji kvartal, ali Hoksi ubacuju 38 poena i stižu do egala pred poslednji minut.

Nije ih služio šut, ali Kavsi im bukvalno poklanjaju slobodna bacanja i lopte, pa u penal završnici stižu na koš zaostatka i podbacivanje na pet sekundi pre kraja.

Irving i Bejzmor skaču za loptu u reketu Kavsa, posle velike gužve ona dolazi u ruke Milsapa koji nije blistao tokom meča, ali pogađa u odsudnom momentu iskosa sa desne strane uz zvuk sirene za produžetak (111:111).

Kavsi bolji kreću u dodatnom periodu, bolje su se snašli u haotičnoj igri i stižu do 116:111, ali nakon što Hoksi ubacuju prve poene posle tri minuta, sudije sviraju sumnjiv faul Lebronu Džejmsu u napadu, šesti na meču, pa Klivlend ostaje bez svog ključnog igrača.

Atlanta se potpuno vraća u igru, Milsap trojkom donosi prvu prednost domaćinu koju već u sledećem napadu oduzima Korver, da bi nakon polovičnog učinka Lava sa penala, trojku za Hokse iz ugla pogodio Muskala za 121:120.

Usledio je ključni trenutak meča, Kavsi greše u predaji lopte koju krade Bejzmor i uz mnogo sreće pogađa za +3. Irving pravi faul u napadu, a Hardavej sa penala stavlja tačku na meč. Klivlend je izjednačen sa Bostonom na vrhu Istoka sa 51-29. Kavsi u poslednja dva meča igraju sa Majamijem i Torontom, a Seltiksi sa Bruklinom i Milvokijem.

Hokse su u čudnom meču u Atlanti predvodili Pol Milsap sa 22 poena (deset do pred poslednjeg minuta regularnog dela meča) i Tim Hardavej Džunior sa 21 uz po devet skokova. Dvocifren učinak imali su još Dvajt Hauard sa 19 poena i pet skokova, Denis Šruder i Kent Bejzmor sa po 13, te Majk Muskala sa 12.

Lebron Džejms je zabeležio tripl-dabl sa 32 poena (11/21 iz igre), 17 skokova i deset asistencija, dok je najefikasniji u redovima Kavsa bio Kajri Irving sa 45 poena (16/30) i devet proigravanja. Kevin Lav se ispromašivao (4/14, 1/5 trojke), a meč je završio sa 10 poena, 16 skokova i pet asistencija. Čening Fraj je dodao 12 poena, dok je 11 ubacio Kajl Korver.

Hoksi su peti na Istoku sa 42-48, a igraće još sa Šarlotom i Indijanom. Prete im Baksi koji imaju trijumf manje, te Pejsersi sa dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: