Šampionu se ljulja tron, Vestbrukov 37. tripl-dabl

San Antonio Sparsi deklasirali su Klivlend Kavalirse 103:74, dok je Rasel Vestbruk novim tripl-dablom doneo trijumf Oklahoma Siti Tanderima.

Izvor:

Utorak, 28.03.2017.

08:27

Šampionu se ljulja tron, Vestbrukov 37. tripl-dabl
Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Aktuelni šampioni, Kavsi su u Teksasu ubacili najmanji broj poena ove sezone, nadigrani su od prvog minuta, pa prvo mesto Istoka sada drže Boston Seltiksi.

Klivlend ima učinak od 47 pobeda i 25 poraza, dok ekipa iz Masačusetsa ima slavlje više, ali i uz meč više, na osam rundi do kraja sezone.

S druge strane, Ras je nastavio sa nadljudskim partijama, a osim što je zabeležio 37. tripl-dabl u godini – gotovo sâm nadoknadio je minus od 13 poena protiv Dalas Meveriksa u poslednjih tri i po minuta, pogodivši šut za pobedu sedam sekundi pre kraja – 92:91.

U preostalim susretima odigranim prethodne noći, Boban Marjanović dobio je samo minut na parketu u porazu Detroit Pistonsa od Njujork Niksa 109:95, Demar Derozan doneo je lagani trijumf Toronto Reptorsima nad Orlando Medžikom 131:112, Sakramento Kingsi iznendali su Memfis Grizlise 91:90, dok je Juta Džez bila bolja od Nju Orleans Pelikansa – 108:100.
Tanjug/AP Photo/LM Otero
Šampion prvi put od starta takmičarske godine nije na vrhu konferencije, a čini se potpuno zasluženo – pošto u poslednje vreme ponovo igrao poprilično loše i neubedljivo. Tako je bilo i u 'AT&T' centru, gde je već na poluvremenu imao nedostižnih 24 poena minusa.

Najzaslužniji za 56. pobedu domaćina, pored 16 poraza, još jednom je bio Kavai Lenard sa 25 poena (11/14 za dva, 0/7 za tri), po šest skokova i asistencija, ali i tri ukradene lopte.

Najbolje su ga pratili Lamarkus Oldridž i Pau Gasol sa po 14 poena, s tim da je prvi imao i sedam uhvaćenih lopti i četiri dodavanja. Dvocifren učinak imao je još Manu Đinobili sa 12 poena.

Kod gostiju je podbacio gotovo ceo tim, a samo su Lebron Džejms i Tristan Tompson bili na kakvom-takvom nivou. Džejms je bio najefikasniji sa 17 poena (7/14 za dva, 0/3 za tri), uz po osam skokova i asistencija, Tompson je zabeležio 11 i uhvatio sedam lopti, dok je Kajri Irving ubacio svega osam poena. Najdramatičniji duel večeri odigran je takođe u Teksasu, a Rasel Vestbruk još jednom je pokazao zašto je prvi kandidat za MVP nagradu. Stigao je na četiri tripl-dabl učinka do rekorda Oskara Robertsona (41) na impozantan način – ubacivši 12 od poslednjih 14 poena svog tima, za preokret od 78:91 do 92:91.

Za 36 minuta na parketu upisao je 37 poena (13/21 za dva, 2/9 za tri), 13 skokova, deset asistencija i dve krađe, a najveću podršku imao je u Viktoru Oladipu sa 15 poena i osam uhvaćenih lopti.

Istakao se i Tadž Gibson sa 13 poena i šest skokova, kao i Stiven Adams sa osam poena i istim brojem skokova.

Domaćin je lepo rasporedio poene – Nerlens Noel i Vesli Metjuz imali su po 15, Jogi Ferel 13, Devin Heris 12, a Harison Barns i Džej-Džej Barea po deset, ali ni to nije bilo dovoljno za strašnog Rasa. Drama je viđena i u Kaliforniji, gde su domaći Kingsi sa linije za slobodna bacanja uspeli da savladaju goste iz Memfisa, i zabeleže neočekivan trijumf. Čovek odluke bio je Deren Kolison sigurnom realizacijom penala na 5,7 sekudni do kraja, dok je, na drugoj strani, Zek Rendolf promašio trojku za produžetak.

Upravo je Kolison bio najbolji kod domaćina sa 23 poena (7/11 za dva, 1/2 za tri), sedam asistencija i četiri skoka.

Badi Held ubacio je 14, Vili Koli-Stejn imao je 12 poena, uz devet uhvaćenih lopti, dok je Kosta Kufos dodao 11.

Kod gostiju se najviše istakao Majk Konli sa 22 poena (7/16 za dva, 1/7 za tri) i devet asistencija, Zek Rendolf imao je 17 i 15 skokova, a Brendan Rajd zabeležio je 11 poena s klupe.

ISTOČNA KONFERENCIJA

nba.com

ZAPADNA KONFERENCIJA

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: