Portland Jokiću "krade" plej-of, Voriorsi sigurni

Košarkaši Portlanda pobedili su LA Lejkerse sa 97:81 i tako od Denvera preuzeli osmu poziciju na Zapadu koja vodi u plej-of.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 27.03.2017.

08:40

Portland Jokiću
Photo by Harry How/Getty Images

Portland je lako izašao na kraj sa ‘Jezerdžijama’ u ‘Stejpls centru’, a meč je prelomljen u trećoj deonici koju je dobio rezultatom 37:24.

Trejl Blejzersi su na poluvremenu imali višak od osam poena, potom su dodali gas i rutinski stigli do osmog mesta na Zapadu.

Preskočili su Nagetse koji su poraženi od Nju Orleansa, pa će njihov međusobni duel u noći između utorka i srede u velikoj meri uticati na odluku o učesniku plej-ofa.

Najbolji pojedinac bio je Demijen Lilard sa 22 poena, 7 skokova i 5 asistencija, pratio ga je sa 18 poena Alan Kreb, dok je Si Džej Mekolum postigao 13 poena. Jusuf Nurkić, doskorašnji saigrač našeg Nikole Jokića, meč je završio sa 9 poena za 25 minuta, uz 13 skokova, četiri asistencije, jednom ukradenom loptom i blokadom.

Kod Lejkersa se istakao Deanđelo Rasel sa 22 poena, šest više od Tajler Enisa. Golden Stejt je posle krize počeo da podiže formu i trijumfom nad Memfisom sa 106:94 osigurao prednost domaćeg terena u plej-ofu. Grizlisi su se dobro držali u prvom poluvremenu, ali su ‘Ratnici’ zategli odbranu u poslednjih 12 minuta i najviše zahvaljujući dobrom šutu ostvarili pobedu.

Predvodio ih je Klej Tompson sa 31 poenom (12-18 iz igre, 7-11 za tri). Stef Kari je upisao dabl-dabl sa 21 poenom i 11 asistencija, a Andre Igudala je postigao 20 poena.

Mark Gasol zbog povrede levog stopala nije igrao za Memfis, u čijim redovima je najefikasniji bio Majk Konli sa 29 poena. Zek Rendolf je ubacio 15 poena, dok je Džamajkl Grin dodao 13 poena. U noći između nedelje i ponedeljka Boston je savladao Majami sa 112:108, dok je Indijana lako izašla na kraj sa Filadelfijom – 107:94.

Istočna konferencija

Photo: Screenshot (nba.com)
.

Zapadna konferencija

Photo: Screenshot (nba.com)
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: