35. tripl-dabl – niko nikad kao Rasel Vestbruk!

Rasel Vestbruk zabeležio je 35. tripl-dabl učinak u sezoni, ali to nije razlog zbog koga je po još jednom parametru ušao u istoriji NBA lige.

Izvor:

Četvrtak, 23.03.2017.

08:41

35. tripl-dabl – niko nikad kao Rasel Vestbruk!
Getty Images

Ras je u rutinskoj pobedi Oklahoma Siti Tandera nad Filadelfija 76ersima (122:97) upisao 18 poena, 14 asistencija i 11 skokova, uz dve blokade.

Na pravi pogled, a i znajući kakve brojke je u stanju da proizvede, deluje da ovo veče ni po čemu nije posebno...

Međutim, plejmejker OKC postao je prvi igrač od postojanja najjače lige sveta koji je do dvocifrenog učinka u tri kolone stigao bez ijednog promašaja – 6/6 za dva, 6/6 slobodna bacanja.

Takođe, na jedanaest mečeva do kraja regularnog toka, prišao je legendarnom Oskaru Robertsonu na šest tripl-dablova, pa i dalje ima šanse da obori rekord za koji se verovalo da niko nikada neće uspeti da nadmaši.

Krilni centar Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin i nekadašnji igrač Los Anđeles Klipersa, Orlando Medžika i Finiks Sansa Bo Outlou uspeli su da upišu tripl-dabl bez promašaja iz igre, ali su obojica, Grin u dva navrata, promašivali po dva bacanja.

Osim Rasela, Tandere je do laganog trijumfa , kojim su ostali u borbi i za čak četvrto mesto Zapada, predvodio Enes Kanter sa 24 poena i 11 uhvaćenih lopti, Viktor Oladipo ubacio je 18, a Dag Mekdermont 13 poena.

Kod gostiju se najviše istakao Nik Stauskas sa 20 poena, Robert Korvington i Dario Šarić dodali su po 12, a Rišon Holms 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: