Ne zovu ga džabe Nikola Medžik Jokić

Nikola Jokić nastavalja da se poigrava sa protivnicima u NBA ligi, a prethodne noći izveo je možda i najbolju asistenciju godine.

Izvor:

Utorak, 14.03.2017.

09:35

Ne zovu ga džabe Nikola Medžik Jokić
YTSS

Joka je u laganom ritmu upisao 18 poena (8/10 za dva, 0/3 za tri), devet skokova, četiri asistencije i ukradenu, za svega 24 minuta na parketu u trijumfu protiv Los Anđeles Lejkersa, ali je sve to ostalo u senci nadrealnog dodavanja sredinom druge deonice.

Srpski reprezentativac dokopao se lopte pored trojice protivničkih igrača, okrenuo se leđima ka košu i onda u stilu Lerija Birda proigrao Vila Bartona koji je i te kako očekivao loptu.

"Taj pâs je klasični 'Jouk'. To je njegov standard, a nadam se da se vi nećete previše uzbuditi jer on to radi stalno. Šta više, znao sam da će mi poslati pâs čim se dokopao lopte, upravo na način na koji je to učinio – okrenut leđima, preko glave. Naviknete se na takve stvari kada igrate s njim", jasan je bio Barton. Dilemu nije imao ni trener Majk Meloun...

"To je samo jedan od pasova iz Nikolinog repertoara, na koje, s druge strane, drugi igrači ni ne pomišljaju. Tačnije, ne poseduju viziju da uoče igrača koji utrčava iza njih, a on je uvek korak, dva ispred svih ostalih – što ga i čini toliko dobrim plejmejkerom. Nisam ga je bezveze prošle godine prozvao Nikola Medžik... Ipak, takođe je važno da njegovi saigrači konstantno utrčavaju kako bi on mogao da pravi takva dodavanja. Isto čini i Mejson Plamli, a moja poruka ostalima je da nastave da trče, da nikada ne staju i seku protivničke odbrane – oni će ih nagraditi", istakao je Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: