Joka 18+9+4, Beli se budi

Nikola Jokić i Nemanja Bjelica, reprezentativci Srbije, bili su veoma zapaženi prethodne noći u NBA ligi.

Izvor:

Utorak, 14.03.2017.

08:27

Joka 18+9+4, Beli se budi
Getty Images

Joka je nastavio sa sada već standardno dobrim partijama, upisavši 18 poena (8/10 za dva, 0/3 za tri), devet skokova, četiri asistencije i ukradenu, za svega 24 minuta na parketu, u novom trijumfu Denver Nagetsa nad Los Anđeles Lejkersima – 129:101.

Tim iz Kolorada lako je stigao do izuzetno važne pobede, a sada ima skor 32-35 i učvrstio se na osmom mestu Zapada, odnosno ima tri slavlja više od prvog pratioca Portland Trejlblejzersa.

S druge strane, Beli je nastavio da podiže formu kako se regularna sezona bliži kraju – zabeležio je novi dabl-dabl učinak sa 16 poena (5/5 za dva, 1/2 za tri), deset uhvaćenih lopti, dve asistencije i jednom krađom, za 28 minuta u igri.

Nekadašnji MVP Evrolige bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu Minesota Timbervulvsa nad Vašington Vizardsima 119:104, pa su 'Vukovi' (27-38) nastavili poteru za Nagetsima i Trejlblejzersima Tim Majka Melouna je već na poluvremenu imao veliku prednost, što mu je dalo prostora da dodatno dozira minutažu nosioca i čuva ih za odlučujuće susrete.

Najefikasniji kod domaćina bili su rezervisti – Džamal Marej i Vil Barton postigli su po 22 poena, dok je isti košgetersi učinak kao Jokić imao i Danilo Galinari.

Istakli su se još i Mejston Plamli sa 15 poena i deset uhvaćenih lopti, kao i Huan Ernangomes sa 13 poena i šest skokova, odnosno Geri Heris sa jednom poenom manje i sedam asistencija.

Kod gostiju iz Los Anđelesa blistao je bivši centar Mega Leksa Ivica Zubac sa rekordom karijere – 25 poena (12/15 za dva, 1/4 bacanja) i 11 skokova, za tačno pola sata na terenu, ali ga je ispratio samo Džordan Klarkson sa 19 poena. Minesota je uspela da zaustavi jedan od najboljih napada lige, ali i generalno jedan od timova koji se nalazi u najboljoj formi, pre svega odličnom igrom u prvoj deonici (41:23), a prednost nije ispustila do samog kraja.

Sjajan meč odigrao je Karl-Enoti Tauns sa 39 poena (15/22 za dva, 2/4 za tri), 13 skokova i dve asistencije, a fenomenalan je bio i Riki Rubio sa 22 poena, 19 asistencija (rekord franšize), pet uhvaćenih lopti i tri ukradene.

Endru Vigins imao je 15 poena i pet uhvaćenih lopti, a dvocifreni su bili još Đorđi Đeng sa 10 poena i devet skokova i Brendon Raš sa 12 poena.

U redovima Vizardsa ponovo je najbolji bio Džon Vol sa 27 poena i pet asistencija, a još jednom je najveću podršku imao u Bredliju Bilu, koji je upisao 20 poena i sedam skokova. Bojan Bogdanović dodao je 12 s klupe, a Markif Moris i Oto Porter Junior ubacili su po 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: