Sakramento plače za Kazinsom, ali Divac ima viziju

Iako svetski mediji i domaća javnost osuđuju odluku Vlada Divca da trejduje Demarkusa Kazinsa, potez generalnog menadžera Kingsa je sasvim logičan i realan.

Izvor: S.Veselinoviæ

Ponedeljak, 20.02.2017.

18:09

Sakramento plače za Kazinsom, ali Divac ima viziju
StarSport

Prva violina raštimovanog Sakramenta je već mesecima bila nezadovoljna stanjem u timu, ali i akcijama koje sprovodi rukovodstvo.

Nijedan od projekata koji je započeo Divac kao generalni menadžer nije urodio plodom, angažovanje Redžona Ronda je trebalo da stvori "vezu" između spoljnih i unutrašnjih pozicija, promena trenera je trebalo da bude "šok terapija", ali bezuspešno i Kingsi već nekoliko sezona tavore na dnu Zapada.

Poslednjeg dana roka za trejd Divac je odlučio da se odrekne momka oko koga je godinama građena igra Kingsa, Kazins ide u Nju Orleans Pelikanse, zajedno sa Omrijem Kaspijem, krilnim košarkašem koji je takođe bio nezadovoljan stanjem u timu i svlačionici.

U suprotnom smeru će mladi bek Badi Hild, Tajrik Evans, koji je u Kingsima proveo četiri godine pre nego što je 2013. krenuo put Nju Orleansa, kao i Lengston Galovej, timski igrač koji ne bi trebalo da bude problem za hemiju u sastavu.

"Pobeda" Divca u ovom slučaju je i to što je uspeo da "isposluje" da u njegove ruke stignu draft pikovi Pelikansa iz prve i druge runde na ovogodišnjem draftu.

S obzirom na to da je ekipa u kojoj dominira Entoni Dejvis među najgorim timovima lige, očekuje se da dobije visoke pozicije na sledećoj "pijaci", tako da bi Divac mogao još jednom da okuša sreću, pošto na se na prethodnom draftu nije proslavio, izabravši mladog Grka Jorgosa Papajanisa, sa 13. pozicije.

Problem za Divca može da predstavlja činjenica da u projektovanih Top 10 pikova na ovogodišnjem NBA draftu nema igrača na centarskim pozicijama, osim Laurija Markanena, koji se bolje snalazi na poziciji "četvorke".

Ipak, kapital za trejd u kom bi u Kingse stigao kvalitetan centar je Rudi Gej, koji ima velikih problema sa povredama, a i formom proteklih godina, tako da bi u njegove cipele mogao komotno da se smesti Evans, kao svojevrsni "starosedelac" u Sakramentu.

Takođe, na draftu će Divac moći da bira između kvalitetnih igrača na spoljnim pozicijama, od plejmejkera Markela Fulca, Lonza Bola, Denisa Smita, do "trojki" Džoša Džeksona, Džejsona Tejtuma i Džonatana Ajzaka.

Pritom, dres Sakramenta bi naredne sezone mogao da obuče i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, prava na njega je Divac stekao trejdom sa Finiks Sansima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: