Jokić ponovo briljirao i nervirao Džordana

Srpski košarkaš Nikola Jokić pružio je još jednu odličnu partiju u NBA ligi.

Izvor: mn

Nedelja, 22.01.2017.

08:07

Jokić ponovo briljirao i nervirao Džordana
Starsport

Njegov Denver savaldao je Los Anđeles Kliperse sa 123:98, srpski košarkaš proveo je 21 minuta na parketu, zabeležio 19 poena (8/11 iz igre, 1/1 slobodna bacanja), 10 skokova i tri asistencije, uz isto toliko izgubljenih lopti.

On je tokom čitavog meča mučio potivničke igrače, a posebno je probleme pravio centru Klipersa Deandreu Džordanu, koji ga je prilikom jednog duela udario po ruci i zaradio tehničku grešku.

Jokić je rano ušao u problem sa ličnim greškama, a u poslednjoj četvrtini nije igrao, ali tada je Denver već imao veliku prednost. Osim Jokića, dobre partije pružili su Galinari, Barton i Čendler koji su ubacili po 18 poena.

Nagetsima je ovo četvrta pobeda u poslednjih pet mečeva i nalaze se na osmom mestu Zapadne konferencije sa 18 pobeda i 24 poraza. Klipersi su bezali i drugi poraz i četvrti su na Zapadu sa skorom 29/16.

U poraženom timu nije bilo Krisa Pola, Spejts je imao 18 poena, a Rivers 16.

Drugi srpski centar u NBA ligi Boban Marjanović igrao je nešto manje od minuta u pobedi svog Detroita nad Vašingtonom 113:112 i zabeležio dva poena i uhvaćenu loptu.

Pistonsi su do trijumfa stigli posle neizvesne završnice, a pobedničke poene postigao je Markus Moris. On je bio i najefikasniji u svom timu sa 25 poena i 11 skokova, Džekson je ima 19, a jedan manje Haris. Na drugoj strani Markif Moris imao je 19 poena, koliko i Vol, Bil je meč završio sa sa 17, a Smit 16.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: