Trilogija Kavs-Voriors u eri bez Kobija, Tima, KG

Odlazak legendarnog trija, zvučne promene adrese, neke nove nada, obećavaju novu zabavu u NBA ligi, ali glavno pitanje ko će se boriti za titulu je staro.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

18:00

Trilogija Kavs-Voriors u eri bez Kobija, Tima, KG
Foto: Getty images

Velika verovatnoća je da će sezona 2016/2017, 71. u NBA, zaokružiti trilogiju Golden Stejt Voriors – Klivlend Kavalirs koji su bez sumnje glavni favoriti za plasman u veliko finale.

Ljubitelji NBA koji su odrastali uz ovu ligu tokom 90-ih godina svakako žale zbog povlačenja trojice momaka koji su promenili igru iz korena – Kobija Brajanta, Tima Dankana i Kevina Garneta, pa je pitanje kako će sve to da izgleda bez njih.

S druge strane, Kevin Durent, Dvejn Vejd, Derik Rouz i Al Horford su se pobrinuli da promenom adrese opasno zagreju atmosferu tokom leta, te najave neke promenu odnosa snaga, a konačno je došlo vreme i da Boston, Minesota, Juta i pre svega Filadelfija konkretno pokažu rezultate višegodišnjeg planiranja i izgradnje ekipa.

Što se tiče toga ko će predvoditi konferencije, odgovor smo već dali, Istok je pod "šapom" Kavalirsa, dok je Zapad "despotija" Voriorsa. Ko je dostojan statusa "izazivača"? Toronto, Boston, Čikago s jedne, a San Antonio, Klipersi, Tander s druge bi trebalo da se bore za što bolju "startnu poziciju" pred plej-of, ali ko će im praviti društvo u doigravanju?

Mogu li Lejkersi da se podignu s dna sa nekim novim klincima, da li će se Hit posvetiti reizgradnji zbog odlaska Vejda ili će ih i dalje držati "virus" favorita, šta je spremio Vlade Divac u Sakramentu, gde su i koliko su bitni Srbi, hoće li Entoni Dejvis konačno od Nju Orleansa stvoriti tim vredan pažnje?

Više u našoj temi NBA: Trilogija Kavs-Voriors u eri bez Kobija, Dankana, KG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: