Durentova ispovest: Mama, ne mogu više...

Kevin Durent prvi put je otvoreno govorio, u intervjuu za 'Rollingstone', o odluci da iz Oklahoma Siti Tandera pređe u Golden Stejt Voriorse.

Izvor:

Četvrtak, 20.10.2016.

11:20

Durentova ispovest: Mama, ne mogu više...
Getty Images

Kej Di je prošlog leta uzdrmao košarkašku javnost odlukom da pojača direktnog rivala, rivala koji ga je samo nekoliko dana ranije zaustavio na putu ka velikom finalu NBA lige.

Sjajno krilo od tada se nalazi u centru pažnje svih ljubitelja najjače lige sveta, a veliki je broj onih, u značajnoj meri i neutralnih navijača, koji su se razočarali u jednog od najboljih i najsimpatičnijih igrača današnjice.

Sve do sada Kevin nije želeo da komentariše svoju odluku, nije se obazirao na kritike i komentare javnosti, sve do sada...

"Ceo svoj život sam udovoljavao drugima – stavljajući sve druge ispred sebe samog", počeo je priču Durent.

Kevin je uvek bio 'vojnik' Oklahome, stavljajući tim, grad i franšizu na prvo mesto, a ono što je uradio pre šest godina samo je jedna od potvrda ove tvrdnje. Samo dan pošto je Lebron Džejms napustio Klivlend Kavalirse i pojačao Majami Hit, on je odlučio da produži ugovor i ostane deo porodice Tandera.

Šta više, kada je uprava kluba iz Oklahome trejdovala jednog od najboljih igrača tima, ali i njegovog velikog prijatelja, Džejmsa Hardena – nije se bunio. Tačnije, nije rekao ni reč, nastavio je da radi ono što je radio od trenutka kada je obukao dres Tandera – zatrpavao je koš rivala i nastavio da predvodi tim, iz meča u meč...
Getty Images
"Dok su drugi timovi dovodili veterane i iskusne igrače, mi smo bivali sve mlađi i mlađi".

Jedina osoba kojoj je sve ono što se događalo prethodnih meseci teže palo od njega samog jeste njegova majka Vanda (što bi on rekao, pravi MVP).

"Punih devet godina odbijao je da kaže jednu reč protiv tima, voleo je te momke i taj grad. Ali, ovog leta mi je rekao – 'Mama, ne mogu više. Oni više nisu u ovoj priči sa mnom, nije kao što je bilo. Osećam da mi je potrebna promena, nešto drugo...", kaže Vanda.

Kao ključan momenat ističe se se poslednje finale Zapada, kada su tada aktuelni šampioni uspeli da nadoknade zaostatak od 3-1 u pobedama i stignu do preokreta, pre nego što su kasnije oni dozvolili isto Klivlend Kavalirsima.

"Kao da je božja ruka dotakla Kleja. Prosto nije mogao da promaši. A, onda je i Stef 'poludeo', prokletstvo. Video sam nas sa šampionskim kačketima i u majicama, sa ludim navijačima koji plešu od radosti. Grad je bio dobar prema nama, pokazali su ljubav iako smo poraženi. Želeo sam više – za njih i za sebe. Osećao sam da se sve namestilo tako da odem. Posebno pošto su i oni prokockali prednost u finalu. Nema šanse da bih otišao kod njih da su osvojili titulu. Ali posle sedme utakmice pozvao sam agenta i rekao mu – 'Dođavola, Golden Stejt, šta ako...", priseća se KD.

Nije samo njegova igračka karijera i put preko parketa do vrha uticao na to da donese jednu od najtežih odluka u karijeri i životu, što bi se reklo – smučilo mu se da bude 'dobri samarićanin'.
Getty Images
"Selili smo se pet puta, išao sam u sedam različitih škola, nikada nisam imao svoju spavaću sobu... Gotovo da nisam imao pravi krevet kada sam prerastao dušeke... Naučio sam da spavam sklupčan. Takođe, jednom prilikom me je ujeo pit-bul dok sam trčao ka teretani, ali sam od tog dana naučio da je najbezbednije trčati po sredini ulice".

Za razliku od Oklahome, gde je imao pomoć 'samo' Rasela Vestbruka – sada koš rivala napada sa Stefenom Karijem, dvostrukim MVP igračem lige, Klejom Tompsonom i Drejmondom Grinom.

"Kari je tokom pregovora samo ustao i rekao mi – 'Ne treba mi toliko šuteva, samo novi prsten", otkrio je Stiv Ker, trener Voriorsa, a Kevin se nadovezao:

"Nikada ih nisam pitao kako ćemo da igramo, već gde ćemo ići da jedemo, da blejimo...".

Za kraj, dvadesetdevetogodišnji momak iz Vašingtona i bivši student koledža Teksas otkrio je i nešto što će donekle i šokirati mnoge.

"Rasel i ja nismo bili preterano bliski – svaki od nas je imao svoju ekipu sa kojom se družio tokom puta i slobodnog vremena. Ipak, ne vidim ništa loše u tome, prosto je bilo tako", zaključio je Durent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: