Saša Kaun završio karijeru u 31. godini

Ruski košarkaš Saša Kaun odlučio je da završi karijeru u 31. godini.

Izvor:

Utorak, 26.07.2016.

11:43

Saša Kaun završio karijeru u 31. godini
Getty Images

Bivši centar moskovskog CSKA, sa kojim je pet puta bio prvak Rusije i VTB lige, osvojio je prošle godine titulu sa Klivlend Kavalirsima u NBA ligi, iako u plej-ofu nije ni ulazio u igru.

"Počeo sam da razmišljam o povlačenju pri kraju prošle sezone. Osetio sam da me zglobovi sve više muče. Uzimajući u obzir količinu bola koju sam osećao, samo sam želeo da prestane. To je nešto što me je pratilo gotovo celu karijeru", rekao je Kaun.

Snažni centar iz Tomska je srednju školu (Flordia Er) i koledž (Kanzas) završio u Sjedinjenim Američkim Državama, ali mu je prvi profesionalni angažman bio u 'Armejcima' – za koje je nastupao od 2008. do 2015. godine.

Pre dolaska u Moskvu osvojio je NCAA šampionat, dok je sa državnim timom stigao do bronze na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

"Bivalo je sve gore i gore, svake godine. Dolaskom u NBA ligu nastavilo je ubrzano da se pogoršava, pre svega zbog intenziteta mečeva, što me je i dovelo do zaključka da ne mogu više", dodao je Kaun.

Kaun se penzionisao i prošlog leta, ali se aktivirao zbog ponude Kavalirsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: