San Antonio stavio Marjanovića na licitaciju

San Antonio Sparsi ponudili su Bobanu Marjanoviću jednogodišnji ugovor, tzv. kvalifikacioni, sa primanjima od milion i po dolara.

Izvor:

Sreda, 29.06.2016.

13:01

San Antonio stavio Marjanovića na licitaciju
Getty Images

Jedan od vodećih NBA analitičara Zak Lov otkrio je sumu koji tim iz Teksasa želi da ponudi srpskom centru, koji će u slučaju odbijanja ugovora postati delimično slobodan agent.

Ukoliko do toga dođe, preostali klubovi iz najjače lige sveta imali bi pravo da ga dovedu u svoje redove – ukoliko ponude i dolar više od Sparsa to će se i dogoditi.

Jedini koji bi to mogao da spreči bio bi ponovo Greg Popović, tako što bi izjednačio najvišu ponudu za bivšeg igrača Crvene zvezde, pa bi Bobi onda ostao u Teksasu.

Sve bi trebalo da bude poznato najkasnije do 10. jula, do kada traje prelazni rok za slobodne i delimično slobodne agente.

S druge strane, potpisivanje bilo kakvog ugovora otklonilo bi sve dileme oko mogućeg nastupa na Olimpijskim igrama u Riju.

Naravno, najpre je potrebno da se Srbija kroz kvalifikacioni turnir u Beogradu izbori za tako nešto, na kome Marjanovića neće biti upravo zbog borbe za ugovor, a potom i da ga selektor Aleksandar Đorđević uvrsti na spisak putnika za Brazil.

Bobi je u NBA stigao kao MVP ligaškog dela Evrolige, a u prvoj sezoni prosečno je beležio 5,5 poena, 3,6 skokova, po 0,4 asistencije i blokade – za 9,4 minuta provedenih na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: