Kevin Durent na slatkim mukama

Kevin Durent biće glavna zvezda predstojećeg leta jer 1. jula postaje slobodan agent.

Izvor: AK

Sreda, 01.06.2016.

16:34

Kevin Durent na slatkim mukama
Foto: Getty images

MVP iz 2014. i četvorostruki najbolji strelac NBA lige biće na slatkim mukama prilikom donošenja odluke o novom ugovoru.

Prva opcija je naravno opstanak u Oklahoma Sitiju gde je od početka karijere, devet godina, gde bi u budućnosti eventualnom titulom stekao status legende i ostavio veliko nasleđe.

Ipak, novac često diktira sudbinu, ali i okolnosti, a nekoliko neuspešnih sezona u borbi za titulu mogla bi da nateraju KD-a da promeni sredinu.

Opcija je mnogo, sve više iz dana u dan, a američki mediji spekulišu o Atlanti, Majamiju, Vašingtonu, Bostonu, San Antoniju, Hjustonu, Lejkersima i Niksima.

Trenutno je najizvesnija opcija da Durent produži ugovor sa Tanderom na još godinu dana za oko 26 miliona dolara, te sledećeg leta opet testira tržište jer će tada seleri-kep biti veći od sadašnjih 92 miliona dolara.

Sa devet godina "staža" u NBA Durent može da dobije 30% novca po godini od toga, pa bi u Tanderu za petogodišnji ugovor dobio oko 145 miliona dolara.

Druge ekipe bi mogle da mu ponude četvorogodišnji ugovor vredan oko 115 miliona dolara. Ako sačeka sledeće leto, tada će kao desetogodišnji veteran imati pravo na 35% od seleri-kepa po godini.

U tom slučaju, mogao bi da dobije petogodišnji ugovor vredan više od 200 miliona dolara.

Naravno, s obzirom da je na vrhuncu u 27. godini, Durentu je sada verovatno važnije da konačno osvoji titulu, pa će osim novca važnu ulogu igrati i okruženje koje to može da mu ponudi, a takvih timova nije mnogo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: