Kralj iz Akrona – veliki Lebron Rejmon Džejms

Lebron Džejms iz sezonu u sezonu nastavlja da pomera granice NBA lige.

Izvor:

Subota, 28.05.2016.

10:13

Kralj iz Akrona – veliki Lebron Rejmon Džejms
Getty Images

Najdominantiniji igrač sveta u poslednjoj deceniji sve je bliži da postane prvi čovek koji se nalazi među Top 5 pojedinačnih učenika u pet vodećih statističkih kategorija, a prethodne noći po još jednom parametru upisao se u knjige najjače lige sveta.

'Kralj' je predvodio Kavse do drugog uzastopnog, a trećeg finala u istoriji franšize iz Ohaja – ujedno se plasiravši u šesto uzastopno, a ukupno sedmo finale, za 13 godina koliko se nalazi među profesionalcima.

Kada su Kavalirsi prošle godine ušli u veliko finale momak iz Akrona izjednačio se sa legendarnim Boston Seltiksima trenera Reda Auerbaha – Bilom Raselom, Semom Džonson, Kejsijem Džonsom, Sečtom Sendersom, Tomom Hensonom, Frenkom Ramzijem, Bobom Kauzijem i Bilom Šermanom – kada se po peti put našao u borbi za prsten.
Getty Images
"Koliko godina ima? Dvadesetjednu? Nisam nikada video toliko mladog, a toliko kvalitetnog igrača. Dobro, osim mene", rekao je Rasel uz karakterističan smeh pre tačno deset godina, "Podseća me na Medžika Džonsona jer je tako veliki, a sjajno barata loptom i neverovatno ga je teško čuvati. Ima sav talenat koji mu je potreban, a kada stekne iskustvo – ko zna dokle će stići".

Bil Rasel, čovek po kome se zove trofej namenjen najboljem igraču velikog finala, u dvanaest finala doživeo je samo jedan poraz, dok Džejms ima skor od dva trijumfa i četiri poraza.

Nema sumnje da će dvostruki šampion sveta sa Majamijem sve zaboraviti, ako napokon uspe da donese prsten i skine kletvu sa rodnog grada – koji od trijumfa Klivlend Braunsa u finalu NFL 1964. godine ne znaju za pobedničku paradu.

"Ne znam šta da vam kažem. Slična pitanja dolaze sa svih starana, ali sam ja skroman i zahvalan 'čoveku odozgo', što mi je pružio priliku da igram igru koju volim i da svako veče izlazim pred moje navijače. Ovo je veoma emotivan trenutak, biti deo nečega ovakvog. Ovo je moje šesto veliko finale, a to ima nemerljiv značaj za mene. Ovo je moj život – moje sve", rekao je Džejms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: