Kralj za vođstvo Kavsa, kontroverzni brejk Tandera

Klivlend Kavalirsi poveli su protiv Atlanta Hoksa u polufinalu Istoka, dok je Oklahoma napravila brejk za izjednačenje nad San Antonijom u polufinalu Zapada.

Izvor:

Utorak, 03.05.2016.

08:13

Kralj za vođstvo Kavsa, kontroverzni brejk Tandera
Beta/AP

Kavse je do trijumfa predvodio Lebron Džejms sa 25 poena (9/17 za dva, 2/4 za tri), devet asistencija, sedam skokova i pet ukradenih lopti – 104:93.

S druge strane, duel u teksaškom 'AT&Т centru' obeležila je kontroverza u poslednjem napadu – pošto je Dion Vejters prilikom izvođenja auta laktom odgurnuo Manua Đinobilija, pre nego što je Peti Mils promašio trojku za pobedu domaćina – 98:97.

Malo ko je očekivao da će Oklahoma Siti Tanderi uspeti da se vrate posle debakla u prvom meču, ali su ovoga puta Kevin Durent i Rasel Vestbruk bili na visini zadatka – ubacivši kombinovano 57 poena.

Međutim, najupečatljiviji detalj jeste upravo onaj koji se odigrao 13,5 sekundi pre kraja, a i sami arbitri su posle meča priznali da su napravili grešku.

"Nismo primetili taj faul dok je meč trajao, dok smo svi bili na parketu. Ipak, posle pregledavanja snimka saglasili smo se da je trebalo da sviramo faul u napadu. Tako nešto nismo videli nikada ranije, ali nema sumnje da je to bio čist faul u napadu", rekao je sudija Ken Mauer.

S druge strane, Vejters otkriva da nije ni primetio da je gurnuo Argentinca.
Getty Images
"Ne, čoveče, nisam ni primetio šta se događa, bio sam totalno 'u meču'. Bio sam koncentrisan samo na to da ubacimo loptu u teren i dobijemo faul, ali je totalno ludo sve što se dogodilo u poslednjih 13 sekundi. Na kraju, najbitnije je da smo uspeli da slavimo", rekao je Vejters.

Najefikasniji kod gostiju bio je Vestbruk sa 29 poena (10/19 za dva, 1/6 za tri), deset asistencija i sedam skokova, dok je Durent ubacio poen manje (10/17 za dva, 1/2 za tri), uz sedam uhvaćenih lopti i četiri asistencije, ali i pet izgubljenih lopti.

Kod Tandera su se istakli još Serž Ibaka, Enes Kanter i Stiven Adams sa po 12 poena, s tim da je Adams zabeležio i 17 skokova.

U poraženom timu ponovo je najbolji bio Lamarkus Oldridž, ali ovoga puta njegov 41 poen (14/20 za dva, 1/1 za tri) i osam skokova nije bilo dovoljno za trijumf.

Ostatak ekipe je totalno podbacio, pošto su dvocifreni bili samo još Kavaji Lenard sa 14, odnosno Manu Đinobili sa 11 poena. Naš Boban Marjanović proveo je na terenu nešto više od tri minuta, upisavši dva skoka i jednu izgubljenu loptu, bez šuta na koš. Nešto ranije u Ohaju, prošlogodišnji finalista najjače lige sveta nije imao previše problema u reprizi duela dva najbolja tima Istoka, takođe iz prošle sezone.

Kavse je predvodio Lebron Džejms sa 25 poena (9/17 za dva, 2/4 za tri), devet asistencija, sedam skokova i pet ukradenih lopti, a sjajno ga je pratio Kajri Irving sa četiri poena manje (5/13 za dva, 3/5 za tri) i osam asistencija.

"Potrebno nam je sve. Odigrali smo OK utakmicu, iako ne mislim da smo odigrali na našem nivou. Ipak, prva utakmica je uvek nekako 'ovakva'", rekao je 'Kralj', posle devete pobede svog tima na Hoksima, računajući i prošlogodišnje čišćenje.

Kevin Lav ubacio je 17 poena i uhvatio 11 lopti, Tristan Tompson imao je osam poena i 13 skokova, a Džej Ar Smit upisao je četiri trojke.

U poraženom timu najbolji je bio Denis Šreder sa 27 poena (5/10 za dva, 5/10 za trI) i šest asistencija, ali i pet prodatih lopti, a najbolje su ga ispratili Pol Milsap sa 17 i Kent Bejzmor sa 16 poena. Dvocifren je bio samo još Al Horford sa 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: