Garnet ostaje zbog Tibodoa, postaje rekorder

NBA veteran Kevin Garnet verovatno će igrati i sledeće sezone za Minesota Timbervulvse.

Izvor: AK

Sreda, 20.04.2016.

23:41

Garnet ostaje zbog Tibodoa, postaje rekorder
Foto: Getty images

Biće mu to 22. godina u NBA, po čemu će postati rekorder nadmašivši Roberta Periša i Kevina Vilisa sa kojima se ove sezone izjednačio.

Garnet se pre dve sezone vratio u Mineapolis gde je stekao status legende tokom 12 godina igranja od dolaska u NBA 1995. godine iz srednje škole.

Potom je igrao šest sezona u Bostonu gde je sa Seltiksima osvojio titulu 2008. godine, kada je asistent u timu zadužen za odbranu bio Tom Tibodo.

Upravo je Tibodo razlog zbog kojeg će KG igrati i sledeće sezone, jer se očekuje da bivši trener Čikago Bulsa preuzme Vulvse.

Garnet je protekle sezone imao epizodnu ulogu u igri tima sa prosekom od 3,2 poena i 3,9 skokova po meču, ali je tu pre svega kao mentor prošlogodišnjem prvom piku Karl-Entoniju Taunsu.

Naravno, važnu ulogu u njegovom ostanku u NBA još jednu sezonu je što će 40-godišnji krilni centar zaraditi još osam miliona dolara i time dodatno povećati svoju već rekordnu zaradu u ligi.

Garnet je još pre dve godine najavio da će ući u vlasničku strukturu Vulvsa nakon penzionisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: