Vestbruk "flertovao" s tripl-dablom

Protekle noći odigrane su samo dve utakmice u NBA ligi, a pobede su ostvarili Oklahoma Siti Tander i Milvoki Baksi.

Izvor: AK

Petak, 12.02.2016.

08:11

Vestbruk
Foto: Beta/AP

Tander je nadigrao Nju Orelans Pelikanse 121:95, a meč je obeležio Rasel Vestbruk kojem je nedostajao skok za novi tripl-dabl.

Baksi su pred Ol-star vikend nadigrali Vašington Vizardse 99:92, a opet je ključni faktor bio Kris Midlton.

Oklahoma Siti Tander – Nju Orelans Pelikans 121:95

Foto: Beta/AP
Duel Tandera i Pelikansa nažalost protekao je u žalosti, jer je pomoćnom treneru domaćeg tima Montiju Vilijamsu, a koji je prošle sezone radio u Pelikansima, u saobraćajnoj nesreći poginula supruga Ingrid.

Igrači oba tima su bili značajno pogođeni nesrećnim događajem, pa je trener Tandera Bili Donovan istakao zahvalnost igračima zbog načina kako su se nosili sa situacijom.

Meč je obeležio Rasel Vestbruk koji je postigao 23 poena uz 10 asistencija i 9 skokova, Kevin Durent je dodao takođe 23 poena uz 6 proigravanja, a pratio ih je Serž Ibaka sa 18 poena uz 7 uhvaćenih loptri i 3 blokade.

"Mi mnogo volimo ovu igru, volimo pobede, volimo savremene trendove i slične stvari, ali ništa od toga nije bitno. Jedina važna svar su odnosi, porodica, ljubav, to jedino traje zauvek", rekao je Durent.

Pelikanse su predvodil Entoni Dejvis i Džru Holidej sa po 23 poena, a dok je sjajni centar imao samo tri skoka, plej je zabeležio 6 asistencija uz 5 ukradenih lopti.

Oklahoma Siti je treći na Zapadu sa 40-14, dok je Nju Orlenas 12. sa 20-33.

Milvoki Baks – Vašington Vizards 99:92

Foto: Beta/AP
Uloga Krisa Midltona u redovima Baksa razvila se od običnog potrošača lopti u ključnog igrača.

Sjajni košgeter je predvodio Bakse do druge uzastopne pobede, a umesto svoje uobičajene pozicije sa distance, štetu rivalu je ovaj put najviše nanosio prodorima na koš.

Ubacio je 27 poena Vizardsima, uz 9 asistencija, 6 skokova i 5 ukradenih lopti. Pratili su ga Janis Andetokumbo sa 17 poena i 13 skokova i Džabari Parker sa takođe 17 poena uz 9 uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u redovima Vizardsa bio je Bredli Bil sa 19 poena, Džon Vol je dodao 15 uz 10 asistencija, ali je i izgubio čak 7 lopti.

Po 14 poena ubacili su Nene Ilario, Oto Porter Džunior i Marčin Gortat, koji je imao i 10 skokova.

Baksi su i dalje jedan od najgorih timova lige, imaju skor 22-32 na 13. poziciji na Istoku, dok su Vizardsi deseti sa 23-28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: