Kobi: Plaćen si da pogodiš prokleto bacanje

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant rekao je da ne bi menjao pravilo o "hekovanju" igrača u NBA ligi.

Izvor: ÐN

Utorak, 09.02.2016.

16:25

Kobi: Plaćen si da pogodiš prokleto bacanje
Photo by Chris Graythen/Getty Images

"Hekovanje" je izraz za strategiju namernog pravljenja faulova nad igračima koji nisu dobri u izvođenju slobodnih bacanja.

Međutim, živa legenda najjače lige sveta smatra da pravilo ne treba ukinuti jer igrači dobijaju veliki novac i posao im je da znaju da izvode slobodna bacanja.

"Ne možete da zaštitite momke jer ne umeju da pogode slobodno bacanje. Druže, dobro te plaćaju da ubaciš prokleto slobodno bacanje. Mislim da bi to bio presedan, ja pravilo ne bih menjao", rekao je Kobi.

On je posle poraza od Indijana Pejsersa sa 89:87 odgovorio na pitanje koje je imalo veze sa izjavom Adama Silvera, funkcionera NBA lige.

"Mislim da ćemo se truditi da promenimo pravilo na leto. Čak i zbog igrača koji ne žele tu promenu, primorani smo zbog situacije da sofisticirani treneri očekivano koriste ovu taktiku jer im je ona omogućena. Jednostavno, ne želimo da vidimo da se košarka tako igra", rekao je Silver pre nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: