Nikola Jokić na Ol-staru!

Srpski košarkaš Nikola Jokić učestvovaće u utakmici rukija i sofmora na ovogodišnjem Ol-staru u Torontu.

Izvor: ÐN

Sreda, 27.01.2016.

20:41

Nikola Jokić na Ol-staru!
Photo by Doug Pensinger/Getty Images

Ova informacija potvrđena je na zvaničnom sajtu NBA lige.

Srpki internacionalac igra fantastično od dolaska u NBA ligu, a potvrda je stigla pozivom za utakmicu "Rising Stars Challenge" u kojoj će nastupiti za tim sveta.

Jokić je ove sezone odigrao 43 utakmice u najjačoj ligi sveta i prosečno beleži 9 poena, 5,4 skoka i skoro dve asistencije po meču.

Drugi put u nizu tim Sjedinjenih Država igraće protiv tima sveta, a obe ekipe činiće igrači koji igraju prvu (ruki) ili drugu sezonu (sofmor).

U Jokićevoj ekipi nalaze se još i njegov saigrač Emanuel Mudiaj, Hrvati Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, kao i ’Letonsko čudo’ Kristaps Porzingis.

Tim SAD:
Džordan Klarkson (Lejkers)
Rodni Hud (Džez)
Zek Lavin (Vulvs)
Nerlens Noel (76ers)
Džalil Okafor (76ers)
Džabari Parker (Baks)
Elfrid Pejton (Medžik)
Deanđelo Rasel (Lejkers)
Markus Smart (Seltiks)
Karl-Entoni Tauns (Vulvs)

Tim sveta:
Bojan Bogdanović (Nets)
Klint Kapela (Rokits)
Mario Hezonja (Medžik)
Nikola Jokić (Nagets)
Nikola Mirotić (Buls)
Emanuel Mudiaj (Nagets)
Raul Neto (Džez)
Kristaps Porzingis (Niks)
Dvajt Pauel (Meveriks)
Endru Vigins (Vulvs) Ol-star vikend na programu je od 12. do 14. februara u Torontu, a najveću pažnju tradicionalno privlači duel istočne i zapadne konferencije.

Pored Kobija Brajanta koji je dobio više od 1.900.000 glasova, u startnih pet Zapada biće prošlogodišnji MVP Stefen Kari (Golden Stejt), Rasel Vestbruk (Oklahoma), Kavaj Lenard (San Antonio) i Kevin Durent (Oklahoma).

U petorci Istoka biće Lebron Džejms (Klivlend), Dvejn Vejd (Majami), Pol Džordž (Indijana), Karmelo Entoni (Njujork), Kajl Lauri (Toronto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: