Divac postavlja ženu za pomoćnog trenera Kingsa

Jedna od najboljih američkih košarkašica svih vremena Nensi Liberman biće postavljena za pomoćnog trenera Sakramento Kingsa.

Izvor: JT

Subota, 01.08.2015.

15:47

Default images
Getty Images

Libermanova će tako postati druga žena asistent u NBA ligi, uz Beki Hamon, koja je prošle godine ispisala nove stranice istorije, kada je uvrštena u stručni štab San Antonio Sparsa.

Odluku o imenovanju Libermanove za pomoćnog trenera tima iz prestonice Kalifornije doneo je potpredsednik Kingsa Vlade Divac.

Definitivno ću joj ponuditi posao“, rekao je Divac u četvrtak, „Džordž Karl i ja smo pričali o tome da bismo mogli da je vratimo u tim pošto nam je mnogo pomogla tokom Letnje lige u Las Vegasu. Bila je sjajna, donela nam je potpuno drugu dimenziju. Mislim da je to lepa prilika za nju“.

57-godišnja Libermanova je tokom igračke karijere igrala za Finiks Merkjuri i Detroit Šok u WNBA ligi, u kojoj je kasnije trenirala tim iz Detroita i Teksas Ledžends.

Uvrštena je u košarkašku Kuću slavnih 1996. godine, a sa reprezentacijom Sjedinjenih Država je osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine i zlato na Svetskom prvenstvu u Seulu 1979.

Srećna sam što mogu da budem pionir. Ali, spremna sam da dobijem priliku da budem trener u NBA ligi. I umesto da se ljudi meni zahvaljuju, ja treba da se zahvalim Beki“, istakla je Libermanova.

Libermanova je prethodno radila i kao asistent generalnog direktora tima Dalas Maveriksa u Razvojnoj ligi.

Zvanična potvrda i predstavljanje Libermanove na novoj funkciji biće upriličena naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: