Nikola Jokić i zvanično u Nagetsima

Nikola Jokić postao je i zvanično novi igrač Denver Nagetsa, a sa ekipom iz Kolorada potpisao je višegodišnji ugovor.

Izvor:

Sreda, 29.07.2015.

13:44

Default images
StarSport

Ovu informaciju potvrdio je generalni menadžer i potpredsednik košarkaških operacija Nagetsa Tim Konoli.

Menadžment ekipe iz 'Pepsi Centra', koji je Jokića izabrao kao 41. pika na prošlogodišnjem draftu, zadovoljan je partijama mladog Srbina u Letnjoj ligi – gde je u proseku beležio osam poena i 6,2 skoka, 3,2 asistencije i blokadu – za 29,5 minuta na parketu u proseku.

Iako finansijski detalji, kao ni dužina trajanja, ugovora nisu saopšteni, ESPN prenosi da bi Jokić u novom klubu trebalo da se zadrži četiri godine i da za to vreme zaradi oko šest miliona dolara. Takođe, navodi se da je poslednja godina ugovora (2018/2019) opciona. Posle Bobana Marjanovića, novog člana San Antonio Sparsa, i Nemanje Bjelice, koji je potpisao takođe višegodišnji ugovor sa Minesota Timbervulvsima, bivši igrač Mega Leksa posao je treći Srbin u najjačoj ligi sveta.

Dvadesetogodišnji Jokić, visok 211 centimetara, proveo je poslednje tri godine nastupajući za Mega Leks. U poslednjoj sezoni prosečno je beležio 15,4 poena, 9,3 skokova i 3,5 asistencija po meču u ABA ligi, dok je u Superligi Srbije imao učinak od 18,4 poena, 10,3 uhvaćenih lopti, 2,7 asistencija i 1,1 blokadu.

Prošao je sve mlađe selekcije naše reprezentacije, ima osvojeno srebro sa Svetskog prvenstva u Češkoj pre dve godine, a Aleksandar Đorđević pozvao ga je, pa kasnije precrtao, sa spiska za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: