Bjelica potpisao sa Vulvsima

Najbolji košarkaš Evrope iz prošle sezone, Nemanja Bjelica, potpisao je trogodišnji ugovor sa Minesota Timbervulvsima za 11,7 miliona dolara, prenosi AP.

Izvor: AK

Ponedeljak, 06.07.2015.

20:31

Default images

Igrača Fenerbahčea su na draftu pre pet godina izabrali Vašington Vizardsi, kao 35. pika druge runde, ali su uskoro obavili trejd sa "Vukovima".

"Uzbuđen sam jer mogu da najavim da ću potpisati ugovor sa Minesotom i ispuniti snove da igram u NBA ligi. Hvala Flipu Sandersu i celoj organizaciji što imaju poverenja u mene", rekao je Bjelica Jahuu u ponedeljak.

Bivši igrač Crvene zvezde ima iza sebe sezonu karijere – prosečno je 28 minuta na terenu beležio 14,5 poena (50% za dva, 40% za tri), 7,5 skokova, 2,5 asistencija i dve ukradene lopte.

NBA stručnjaci ističu da Bjelica ima sjajan šut za tri poena i sposobnost da napadne obruč. Očekuju od nejga da svojom univerzalnošću otvora prostor za mlade zvezde Vulvsa – Endruu Viginsu, Karl-Entoniju Taunsu, Zeku Lavinu i Rikiju Rubiju.

Veliku pomoć u prigalođavanju SAD-u i NBA ligi imaće u bivšem igraču Partizana Nikoli Pekoviću, a bez sumnje najviše će moći da nauči od legend Vulvsa Kevina Garneta.

Fenerbahče će za puštanje Bjelice dobiti 625.000 dolara, što je najveći dozvoljeni novčani iznos koji NBA tim može da plati za kupovinu igrača iz Evrope. Pored Bjelice, sledeće sezone u NBA ligi debitovaće sigurno Nikola Jokić u dresu Denver Nagetsa, a možda se odmah u najjačoj ligi sveta okuša i centar Partizana Nikola Milutinov, koji je draftovan pre nekoliko nedelja od strane San Antonija.

Najbolji centar EL prošle sezone Boban Marjanović očekuje ponudu iz NBA lige, dok se Ognjen Kuzmić, Stefan Nastić i Marko Kešelj preko Letnje lige bore za mesto u eliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: