Oldridž neće u LAL, Pirs u Klipersima

Lamarkus Oldridž, Kevin Lav, Džimi Batler, Pol Milsap, Brendon Najt, Omer Ašik, obeležili su prvi dan "prelaznog roka" u NBA ligi.

Izvor: AK

Četvrtak, 02.07.2015.

08:51

Default images
foto: Beta/AP

U centru pažnje je bio Oldridž koji je bio na pregovorima sa Lejkersima, ali nije impresioniran razgovorom sa Kobijem Brajantom i čelnicima "jezeraša".

Lav ostaje u timu Kavalirsa, a maksimalan ugovor dobio je i Batler od Bulsa. Deni Grin ostaje u Sparsima, koji su trejdovali Tijaga Splitera, a velike ugovore dobili su Omer Ašik, Demare Kerol, Brendon Najt, Tajson Čendler.

Kavalirsi su napravili prvi korak da zadržavanju sjajnog trija Džejms-Irving-Lav. Krilni centar Kevin Lav je potpisao petogodišnji ugovor za maksimalnih 110 miliona dolara.

Ugovor bi trebalo da produži i Tristan Tompson, dobiće 80 miliona, a ostaje da se dve strane dogovore da li će potpisati na četiri ili pet godina. Takođe, produđenje dobija i Iman Šampert sa 40 miliona.
foto: Beta/AP
Maksimalni ugovor dobio je i Džimi Batler od Čikago Bulsa, petogodišnji vredan 95 miliona dolara, a u "vetrovitom gradu" ostaće i Majk Danlivi.

Brendon Najt je od Finiks Sansa dobio 70 miliona na isti period, 60 miliona uzeo je Omer Ašik u Nju Orleans Pelikansima, koliko je od Toronto Reptorsa dobio Demare Kerol.

Pol Milsap je produžio sa Atlanta Hoksima na tri godine za 58 miliona, dok je Tajson Čendler dobio 52 na četiri godine od Finiks Sansa.

Deni Grin ostaje u San Antoniju za 45 miliona dolara na četiri godine, dok je Teksas napustio Tijago Spliter. Brazilac je prešao u Atlanta Hokse, što je prvi korak Sparsa na putu ka dovođenju Lamarkusa Oldridža.

Jedna od najvećih zvezda među slobodnim agenjtima ovog leta je imao razgovor sa Lejkersima, ali nije zadovoljan prezentacijom čelnika "jezeraša", a američki mediji prenose da nije imao ni najbolji razgovor sa prvom zvezdom tima Brajantom.
foto: Beta/AP
Drejmond Grin je najavio ostanak u Golden Stejtu iako su pregovori sa Voriorsima "zapeli", a Los Anđeles Klipersi će dovesti legendarnog Pola Pirsa koji će dobiti 10 miliona za trogodišnji ugovor.

Sakramento Kingsi su trejdovali Nika Stauskasa, Karla Lendrija i Džejsona Tompsona u Filadelfija 76erse čime su oslobodili 16 miliona dolara u seleri kepu, pa sada imaju 25 miliona.

Očekuje se da Kingsi pokušaju da dovedu Ol-star plejmejkera, a u igri su Ražon Rondo, Monta Elis i Vesli Metjuz.

Novi ugovor sa Pelikansima potpisao je Aleksis Ažinsa, četvorogodišnji za 20 miliona dolara, Boston Seltiksi su doveli slobodnog agenta Amira Džonsona (24 miliona dolara na dve godine) i vratili Jonasa Jerebka (10 miliona za dve sezone), dok je Brendan Rajt dobio 18 miliona za naredne tri godine u Memfis Grizlisima.

Maksimalan ugovor u Sparsima dobio je Kavaj Lenard, Majami Hit pokušava da zadrži Gorana Dragića, dok u NBA stižu i dvojica Srba – Nemanja Bjelica i Nikola Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: