Tibodo više nije trener Bulsa

Posle pet sezona, Tom Tibodo više nije trener Čikago Bulsa, saopštio je generalni menadžer ekipe Gar Forman.

Izvor:

Četvrtak, 28.05.2015.

19:11

Default images
Beta/AP Photo/Nam Y. Huh

Tibodo, koji je postao trener Bulsa 23. juna 2010. godine, dobio je otkaz pošto je njegova ekipa ove sezone zaustavljena u polufinalu Istočne konferencije NBA plej-ofa od strane Klivlend Kavalirsa.

"Čikago Bulsi imaju ogromnu istoriju velikih uspeha – kako na parketu, tako i van njega. Kada je Tom angažovan 2010. on je bio pravi izbor za naš tim i sistem koji smo negovali u tom trenutku, a tokom poslednjih pet godina tim je postigao određene uspehe sa Tomom na klupi. Ali, s obizrom da smo gledali unapred, sagledavši kompletnu situaciju, odlučili smo se za ovakav potez kako bi naša organizacija mogla da nastavi da raste i napreduje. Verujemo da je ovakva promena bila potrebna. Dani kao ovaj su izuzetno teški, ali da bismo naše ciljeve i bili odgovorni prema navijačima morali smo da se odlučimo za ovakav korak. Zahvalni smo na svemu što je Tom Tibodo pružio Bulsima i želimo mu sve najbolje u budućnosti", rekoa je Gar Forman.

Tibodo je 21 godinu bio pomoćni trener u nekoliko velikih timova NBA lige, uključujući Boston Seltikse, Njujork Nikse i San Antonio Sparse, pre nego što su ga kao glavnog trenera angažovali Čikago Bulsi. Sa njim na čelu ekipa iz 'Vetrovitog grada' zabeležila je 255 pobeda i 139 poraza, za to vreme obezbedivši doigravanje u pet navrata, ali uz nešto slabiji skor 23-28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: