Rouz kao Džordan, Klipersi silni

Trojkom Derika Rouza uz zvuk sirene, Čikago Bulsi savladali su Klivlend Kavalirse 99:96 na domaćem parketu i poveli sa 2:1 u pobeda u polufinalu Istoka.

Izvor:

Subota, 09.05.2015.

09:27

Default images
Getty Images

U drugom meču večeri videli smo daleko manje uzbuđenja, pošto su Los Anđeles Klipersi razbili Hjuston Rokitse 124:99 za vođstvo od 2:1 u polufinalu Zapada.

Nekadašnji MVP najjače lige sveta, koji je meč završio sa 30 poena, dobio je loptu iz bočnog auta na tri sekunde do kraja, a onda uz pomoć table pogodio težak šut sa devet metara preko Tristana Tompsona.

Naredni dueli serija igraju se takođe u Ilinoisu i Kaliforniji.

Duel u Junajted Centru u Čikagu bio je izuzetno ubudljiv, nijedan od dva tima nije uspeo da napravi osetniju prednost tokom svih 48 minuta igre, a onda je Derik Rouz pokazao da se vera i vredan rad i te kako isplati – ujedno pokazavši da je 'duh', največeg igrača svih vremena, Majkla Džordana i dalje prisutan u 'Vetrovitom gradu'.
Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Gosti su ponovo bili ti koji su bolje ušli u meč, kao što je to bio slučaj prilikom drugog duela serije kada su vratili brejk, predvođeni Lebronom Džejmsom stvorili su pet-šest poena razlike, ali je onda 'Kralj' morao da vraća svoju ekipu u samoj zavšnici u život. Međutim, onda se 'Di Rouzu' vratilo za sve pehove i povrede koje je doživeo i preživeo u poslednje dve godine.

Prethodno je Džej Ar Smit, koji se vratio na parket posle dva susreta i odrađene suspenzije,na deset sekundi do kraja doneo Kavalirsima izjednačenje (96:96), ali ne i produžetak.

"Pre svega sam zahvalan na činjenicu da su mi saigrači dali loptu. Verovali su u mene do poslednje sekunde. Nastavljali su da me 'hrane' loptama, ohrabrivali me da igram kao što to inače činim. I, ne, nisam gađao o tablu", jasan je Rouz.

Upravo je junak meča i večeri bio i njen najbolji pojedinac – osim 30 poena (9/23 za dva, 1/3 za tri), Rouz je upisao i po sedam skokova i asistencija. Ogromnu podršku plej Bulsa imao je u Džimiju Batleru, a kakav su meč odigrali njih dvojica najbolje govori podatak da su zajedno ubacili 50 poena – od kojih čak 23 od ukupno 25 svog tima u poslednjoj deonici.

Momak koji je najviše napredovao u tekućoj sezoni pogodio je šest od četrnaest šuteva za dva, kao i jedan od tri šuta za tri poena, uz osam uhvaćenih lopti. Standarnu partiju pružio je Majk Danlivi sa 16 poena (3/5 za dva, 3/7 za tri) i šest skokova, dok je Nikola Mirotić sa klupe pridodao 12 poena (2/4 za dva, 1/4 za tri) i pokupio osam lopti. S druge strane, u poraženoj ekipi je ponovo najbolji bio Lebron Džejms, ali ovoga puta nije mogao sam da donese novi brejk i prednost svom timu. 'Kralj' je bio jako blizu tripl-dabla, ubacio je 27 poena (8/25 iz igre), ostvario čak 14 asistencija i uhvatio osam loptu, ali je i pogodio samo jednu trojku iz sedam pokušaja, uz sedam izgubljenih lopti.

"Pratiš svoj plan igre, oni pogode šut za pobedu – ti nastaviš dalje i živiš s tim. Sve je dosta teže živeti sa nečim, kada poraz dođe posle tvoje greške ili propusta. Ipak, znam da je sve to lako reći, pogoto jer šut nije pogođen preko mene, ali je momak pogodio izuzetno težak šut i treba mu skinuti kapu zbog toga", rekao je Džejms.

Ekipa Dejvida Blata, koji je u trećem meču koristio samo osam igrača u rotaciji, dobro je raspodelila svoje poene, ali, osim Smita, Džejms nije imao pravu podršku. Kontroverzni bek je upisao 14 poena (1/1 za dva, 4/8 za tri) i dva skoka, Tristatan Tompson (14sk) i Metju Delavedova dodali su po deset, dok je potpuno zakazao Kajri Irving. 'Uncle Drew' imao je učinak od 11 koševa i četiri skoka, ali uz očajan procenat šuta iz igre – 0 od 9 za dva, 3 od 4 za tri.

U drugom meču večeri bilo je daleko manje uzbuđenja, pošto je ekipa Doka Riversa pokazala da je sazrela, a samim tim i da je spremna za velika dela. Apsolutni heroj večeri bio je momak kome je trener domaćina, ni manje ni više, nego rođeni otac. Ostin Rives se zajedno sa ocem Dokom našao na udaru kritika kada je stigao u Los Anđeles, ali je fenomenalnom partijom naterao Stejpls Centar da mu priredi 'stojeće' ovacije.

Kilpersi su u potpunosti razbili goste iz Teksasa, već u prvoj deonci stvorili su dvocifreni višak, da bi prednost lagano održavali za totalni preokret u seriji, a posebno je bila impresivna serija mlađanog Riversa na kraju treće četvrtine. Mladi bek šuter zabeležio je partiju karijere upisavši 25 poena uz odličan šut iz igre (7/9 za dva, 2/2 za tri), a upisao je i šest skokova i dve uhvaćene lopte. Ponovo je sjajna bio i Blejk Grifin sa 22 poena (10/20 iz igre), 14 skokova i četiri asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti. Ipak, najefikasniji pojedinac meča bio je Džej Džej Redik sa 31 poenom (6/8 za dva, 5/6 za tri), dok je Deanre Džordan ubacio samo šest poena, ali dodao i 15 uhvaćenih lopti. Važna stvar za domaće bio je i povratak povređenog Krisa Pola, koji je meč okončao sa 12 poena i sedam uspešnih dodavanja.

Po okončanju meča CP3 je prišao treneru, koji je evidentno bi jako emotivan, i rekao mu "da je ovo trenutak u kom može da bude otac, a ne samo trener".

"Čak i kada mi je Pol to rekao, sve mi je i dalje delovalo kao buka dok me svetlo zaslepljuje. Bio je veoma agresivan i to je upravo ono što sam mu govorio da mora da radi. Sve ostalo, šut, skok... Takođe je bilo odlično. Oduševljeni smo. Ali, ipak je najvažnije da se CP vratio u seriju, osećao komotno i nije previše zapinjao", kaže ponosni tata.

Kod gostiju, koji su totalno podbacili pri šutu za tri poena (33 odsta), najviše se istakao Džejms Harden sa 25 poena (4/9 za dva, 4/ za tri) i 11 asistencija, pratio ga je Dvajt Hauard sa po 14 poena i skokova, Džejson Teri dodao je 'pola' koša manje, Terens Džons 12, Kori Bruer 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: