Kavaj Lenard defanzivac godine

Krilni igrač branioca titule San Antonio Sparsa Kavaj Lenard proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača tekuće NBA sezone.

Izvor: AK

Četvrtak, 23.04.2015.

18:09

Default images
Photo by Hannah Foslien/Getty Images

Lenard je ove sezone u proseku beleži 2,3 ukradene lopte i 7,2 skokova po meču, što je njegov rekord karijere. Postao je tek šesti krilni igrač najbolji kradljivac lopti.

Prekinuo je desetogodišnju dominaciju visokih krila i centara kao defanzivaca sezone. Pre njega poslednja "trojka" koja je dobila nagradu bio je Ron Artest 2004.

Poslednjih šest defanzivaca godine bili su isključivo "petice". Lenard je prvi igrač Spursa defanzivac godine još od Dejvida "Admirala" Robinson iz 1992. godine.

Zbog problema sa povredama propustio je 20-ak utakmica, a prosečno je postizao 16,5 poena uz 2,5 asistencija po meču. To mu je takođe najbolja statistika u karijeri. On je prošle sezone prograšen za MVP-ja finalne serije.

Lenard je dobio ukupno 333 poena u glasanju, od čega 37 prvih glasova. Krilni košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin bio je drugi u
izboru, sa 317 poena, iako je imao najviše prvih glasova. Treći je bio centar L.A. Klipersa Deandre Džordan, najbolji skakač i četvrti bloker.

Spursi su trenutno izjednačeni sa Los Anđeles Klipersima u prvoj rundi plej-ofa, izborili su jednu pobedu u Los Anđelesu, a sledeća dva meča igraju se u Teksasu.

Prethodno su u NBA proglašeni najbolji šesti igrač Luis Vilijams iz Toronto Reptorsa, te najbolji trener Majk Budenholzer iz Atlanta Hoksa.

Preostalo je da se odrede igrač koji je najviše napredovao, prvi tim sezone, najbolji ruki i najkorisniji igrač lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: