"Adidas" odbio Džordana 1984.

Nemački proizvođač sportske opreme “Adidas” odbio je da potpiše ugovor sa Majklom Džordanom 1984. godine, tvrdi “Vol Strit Žurnal”.

Izvor: JT

Četvrtak, 26.03.2015.

09:39

Default images
Beta/AP Photo/Chuck Burton, File

Prema rečima jednog od bivših zaposlenih u nemačkoj kompaniji, Džordan je želeo da sarađuje sa “Adidasom”, ali je tada odlučeno da su centri prioritet.

Sve to se desilo dok je Džordan još pohađao Univerzitet Severne Karoline, a retko ko je tada mogao da proceni da će on 30 godina kasnije postati prvi sportista među milijarderima.

Džordan, međutim, nije ništa izgubio jer nije dobio ugovor sa “Adidasom”, štaviše, dobio je. Potpisao je ugovor sa Najkijem i postao je najveća zvezda američkog sportskog brenda, što je i ostao posle povlačenja iz košarke.

1984. godine Adidas je napravio grešku koja je nadmašila sve ostale. Zvezda Univerziteta Severna Karolina Majkl Džordan je želeo sponzorski ugovor sa Adidasom kada je postao profesionalac. Distributeri ‘Adidasa’ su želeli Džordana, ali su čelnici kompanije u Nemačkoj odlučili da bi ljudi koji kupuju njihove proizvode više želeli da vide centre. Iako su mnogi rekli da niko ne može da se poveže sa toliko visokim igračem, niko nije slušao”, tvrdi “Vol Strit Žurnal”, koji je citirao neimenovanog bivšeg zaposlenog nemačke kompanije.

Sigurno je da u “Adidasu” sada žale što su doneli takvu odluku, a iako su se na kraju odlučili za Karima Abdul-Džabara, njegova popularnost ne može da se poredi sa Džordanovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: