MVP trka: Harden sve bliži tituli

Iako Rasel Vestbruk dominira poslednjih mesec dana sa tripl-dabl učincima, Džejms Harden je igrač koji je najbliži MVP priznanju ove sezone.

Izvor: AK

Utorak, 24.03.2015.

09:45

Default images
foto: Beta/AP

Bek Hjuston Rokitsa nastavio je da blista u dresu teksašana, protekle noći je rekordni osmi put ove sezone postigao najmanje 40 poena na meču.

Samo četiri dana nakon što je zabeležio rekord karijere od 50 poena, Harden je ubacio 44 Indijani, timu koji ima jednu od najboljih odbrana u ligi.

"To je samo pitanje snalaženja, prolaženja, pravljenja akcija, tako da radim ono što radim svake noći. Dok god sam agresivan i napadački nastrojen, dešavaće se dobre stvari", rekao je Džejms Harden.

Harden se poigravao sa odbranom Pejsersa, a posebno je dominirao u poslednjem periodu u kojem je postigao 19 od svoja 44 poena (10/21), od čega 12 u ključna četiri minuta tokom kojih su Rokitsi prelomili meč u svoju korist.

Imao je još sedam asistencija, četiri skoka, uz po dve ukradene lopte i blokade. Takođe, opet je bio skoro nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja, promašio je samo jedno od 22.

"Bio je sjajan. On je paklen igrač. Mi ne igramo dobro ako Džejms nije na MVP novu, kao što jeste. Svake godine kažem, samo dva-tri igrača igraju na izuzetnom nivou, a on je sada jedan od njih", rekao je trener Rokitsa Kevin Mekhejl.

Harden ove sezone prosečno beleži 27,2 poena uz 7 asistencija i 5,8 skokova po meču, a Rokitsi su treći na Zapadu sa skorom 47-23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: