Mur junak, Vestbruk tragičar sa 43p

Prethodne noći u NBA ligi odigrana su dva meča, Čikago je pobedio Oklahoma Siti Tander 108:105, dok je Portland savladao Dalas – 94:75.

Izvor:

Petak, 06.03.2015.

08:45

Default images
Beta/AP Photo/David Banks

Duel u Junajted Centru u Čikago obeležio je E'Tvan Mur trojkom za pobedu Bulsa 2,1 sekundu pre kraja meča, ali i greška Rasela Vestbruka, koji je ponovo prebacio granicu od 40 poena.

Meč u Rip Sitiju bio je daleko manje uzbudljiv, pošto su TrejlBlejzers sjajnom igrom u drugom poluvremenu upisali petu uzastopnu pobedu, uz 14 poena Demijana Lilarda i dabl-dabl Lamarkusa Oldridža.

Hala u 'Vetrovitom gradu' navikla je na dramatične pobede i pobedonosne šuteve, a u četvrtak uveče navijači Bulsa dobili su novog junaka – E'Tvan Mur ostvario je rekord karijere sa 19 poena, četiri skoka i dve asistencije, uz samo jedan promašaj iz igre iz deset pokušaja – uključujući i trojku preko Rasela Vestbruka za trijumf 2,1 sekundu pre kraja.

"Način na koji se E'Tvan nadmetao večeras, u svakom napadu, bio je neverovatan. Ali, ipak mislim da je nekoliko igrača iskočilo i pokazalo kakav smo tim", rekao je trener Bulsa Tim Tibodo.
Beta/AP Photo/David Banks
On je bio precizan posle sjajne akcije iz bočnog auta, kada je Majk Danlivi proigrao Paua Gasola, a Španac iz prve odložio loptu do Mura za pobedu iz 'fejd-aveja'. Novi fenomenalan meč odigrao je Nikola Mirotić, koji je meč završio sa 26 poena (5/15 iz igre) i osam skokova. Gasol i Danlivi su takođe bili sjajni sa po 21 poenom, s tim da je stariji od braće Gasol upisao i 12 skokova. Žoakim Noa uhvatio je isti broj lopti, ali je dodao samo četiri poena. Priliku da ipak donese trijumf svom timu propustio je Rasel Vestbruk, koji nije uspeo da ostvari peti tripl-dabl u nizu, ali je ponovo bio spektakularan sa 43 poena, osam skokova i sedam asistencija. Rasel je dobio loptu, ali su ga Noa i Mur udvojili i naterali da nagazi aut liniju, dok je Serž Ibaka stajao usamljen u reketu.

"Samo sam se trudio da izgradim dobru poziciju za šut. Trebao sam da dodam loptu Seržu. To je bila moja loša odluka. On je bio otvoren i trebalo je da ga proigram", rekao je Vestbruk.

Vestbruk je u trećoj deonici ubacio čak 17 poena, Tanderi su imali prednost od sedam poena, da bi posle promašaja sa linije bacanja Ense Kanter gostima doneo 103:99. Ipak, trojka Mirotića vratila je domaće na put ka pobedi.

Upravo je Ibaka jedino osim Vestbruka bio na visini zadatka, pošto je ubacio 25 poena (12/19 iz igre) i uhvatio devet lopti. Rezervista Di Džej Ogastin dodao je 10 poena, a Endru Morou dva manje. U drugom večeri nije bilo toliko uzbuđenja, pošto su Dalas Maveriksi samo u prvoj deonici uspeli da budu konkurentni, ali je celo veče ostalo u senci povrede Veslija Metjuza – koji je završio sezonu zbog kidnja Ahilove tetive.

Ovo će sigurno biti veliki udarac za ambicije TrejBlejzersa, pošto je odlični bek ove sezone beležio prosečno 16,1 poen, 3,7 skokova i dve asistencije.

"Na isti način sam 'zasekao' pri ulazu stotinu, ma hiljadu puta u svom životu. Samo sam osetio kako je puklo, ali nema šanse da se to da primetiti na usporenom snimku. Osvrnuo sam se, delovalo mi je kao da me je neko šutnuo – molio sam se da ima nekoga iza mene", rekao je vidno indisponirani Metjuz.
Beta/AP Photo/Greg Wahl-Stephens
Najbolji u domaćem timu bio je Lamarkus Oldridž sa 17 poena (7/16) i 12 skokova, Demijan Lilard dodao je 14 poena (4/10) i šest skokova, a Nikola Batum ostvario je dabl-dabl sa 15 poena i 12 uhvaćenih lopti.

"On je srce i duša tima , jako je teško svima nama, on nam donosi toliko toga. Igram zajedno s njim već sedam, osam godina, tako da znam koliko će biti teško bez njega na parketu", rekao je Oldridž.

S druge strane, u timu iz Teksasa, istakli su se samo Monta Elis (5/12 iz igre) i Amare Stodemajer (5/7) sa po 12 poena, dok je Tajson Čendler, koji je ranije morao da napusti teren zbog povrede kuka, zabeležio 14 skokova i četiri poena. Ražon Rondo dodao je 10 poena (5/13) i sedam skokova, a Ričard Džerson 'pola' koša manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: