NBA zvezde u borbi za prava žena

Operativna direktorka društvene mreže Fejsbuk Šeril Sandeberg u svoju borbu za prava žena uključiće neke od najvećih zvezda košarkaške NBA lige.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 05.03.2015.

20:37

Default images
Beta/AP Photo/STEVE MITCHELL

Među onima kojima će učestvovati u akciji su Lebron Džejms i Stefon Kari.

Igrači će snimiti video poruke koje će u narednih nekoliko meseci biti emitovane tokom utakmica NBA lige na velikim televizijskim mrežama, a čiji je cilj da se što više muškaraca pridruži borbi za prava žena kod kuće i na poslu.

Sandeberg se nada da će ubediti muškarce da će im finansijski i emotivno biti bolje ako preuzmu više odgovornosti u obavljanju kućnih poslova i čuvanju dece, istovremeno zagovarajući ravnopravnost žena na poslu.
Beta/AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott
"Jednakost polova nije samo korisna za žene, nego i za muškarce, na mnogo načina", izjavila je Šeril Sandeberg u intervjuu za „Asošiejted pres“, dodajući i da veruje da će većina žena imati češće seksualne odnose s muževima kada dobijaju veću pomoć u kući.

Akciju će sprovesti neprofitna organizacija „LeanIn.org“, koju je ona osnovala pre dve godine, kada je objavila i knjigu u kojoj savetuje žene šta da urade da bi dobile jednake mogućnosti kao muškarci, a muškarce pozvala da više pomognu ženama.

Šeril Sandberg računa da će se preko NBA igrača povezati s milionima muškaraca zaljubljenim u sport, a koji nisu pročitali njenu knjigu.

U oblasti internet tehnologije na najplaćenijim radnim mestima u kompanijama kao što su Gugl, Epl, Fejsbuk i Jahu zaposleno je samo 15 do 20 odsto žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: