Rej Alen: Ne vraćam se, ove sezone

Najbolji trojkaš u istoriji NBA Rej Alen saopštio je da se neće vraćati na parket u tekućoj sezoni NBA lige, kao i da će razmisliti o nastupu sledeće godine.

Izvor:

Sreda, 04.03.2015.

21:44

Default images
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee)

"Poslednjih nekoliko meseci odvojio sam dosta vremena kako bih odlučio šta je najbolje za mene. Na kraju, odlučio sam da ne igram ove sezone. Preostali deo sezone, kao i pred sezonu koja sledi, iskoristiću da provedem sa svojom porodicom i odlučim da li ću igrati u sezoni 2015/16", naveo je Alen u svojoj izjavi.

Alen, koji će 20. jula ući u petu deceniju života, održavao je svoju formu individualnim treninzima, a u medijima se spominjalo da će se vratiti na parket posle Ol-star vikenda. Poslednji meč odigrao je u velikom finalu prošle godine protiv San Antonio Sparsa, kada je u dresu Hita prosečno beležio 9,3 poena u 20 mečeva plej-ofa.
Poslednjih nekoliko meseci nekoliko timova pokazalo je interesovanje da angažuje 'Isusa' pred doigravanje – uključujući Vašington Vizardse, Klivlend Kavalirse, Golden Stejt Voriorse, San Antonio Sparse, Majami Hit, Los Anđeles Kliperse i Atlanta Hokse.

"Rej je dobio veliki broj ponuda tokom sezone. Nastavićemo da komuniciramo sa timovima ukoliko on odlući da se vrati na parket naredne sezone", rekao je Džim Taner, menadžer Rej Alena.

Rej Alen odigrao 19 sezona u najjačoj ligi sveta, uz prosek od 18,9 poena, 4 skoka i 3,4 asistencije. Karijeru je počeo u Milvoki Baksima, zatim je igrao za Sijetl SuperSonikse, dok je do dva NBA prstena stigao najpre sa Boston Seltiksima, a onda i sa Majami Hitom.

Sa 2,973 pogotka lider je na večnoj listi trojkaša, a učestvovao je i deset puta na mečevima svih zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: