LeBron Džejms tragičar sa "penala"

Košarkaši Hjuston Rokitsa savladali su Klivlend Kavalirse 105:103 posle produžetka, zahvaljujući očajnom šutu LeBrona Džejmsa sa linije za slobodna bacanja.

Izvor: AK

Ponedeljak, 02.03.2015.

00:36

Default images
foto: Beta/AP

Džejms je postigao 37 poena, ali je pogodio samo tri od 11 šuteva s penala, a promašio je i dva u poslednjih deset sekundi koja su mogla da donesu pobedu Kavsima.

Tako su Rokitsi petom uzastopnom pobedom stigli na korak od drugoplasiranog tima Zapada Memfisa, dok su Kavalirsi drugim uzastopnim porazom propustili šansu da stignu do druge pozicije na Istoku.

Ceo meč obeležio je obračun Hardena i Džejmsa, koji su u poslednjim minutima bukvalno izbacili saigrače iz plana i igrali basket "jedan na jedan". Minut i po pre kraja Harden je sjajnim polaganjem uz dodatno slobodno doneo Rokitsima tri poena prednosti, ali Džejms polaganjem, te Tompson sa penala izjednačuju rezultat (98:98).

U poslednjem minutu Džejms je igrao izolaciju sa Arizom nekoliko puta, ali ga je bek Rokitsa svaki put zaustavio, pa tako i u poslednjoj sekundi kada je Džejms foristao šut za pobedu, ali nije pogodio.
foto: Beta/AP
U produžetku ostali igrači dobijaju veću ulogu, ali je u samoj završnici viđen isti scenario, egal borba uz "jedan na jedan" okršaj Džejmsa i Hardena. Minut pre kraja, na četiri poena prednosti za domaćina, sudije su uspele da zapanje sve koji su gledali ovaj meč, Harden i Džejms su bukvalno držali jedan drugog za ruku, ali niko nije dobio faul. To koristi LJB jer ističe napad Rokitsa, a on u sledećem pogađa trojku za 104:103.

Džoš Smit je u sledećem napadu izgubio loptu, a onda faulira Džejmsa prilikom njegovog prodora kroz reket. Međutim, LBJ nastavlja sa očajnim šutem sa penala (3/11), te Rokitsi hvataju loptu na sekund pre kraja.

Kavsi traže tajm-aut i brzo fauliraju Hardena, koji pogađa prvo, a namerno promašuje drugo slobodno bacanje. Loptu hvata Džej Ar Smit i brzo traži pauzu, a sudije procenjuju da su Kavsima preostale tri desetinke do kraja, taman koliko je po pravilima dovoljno za poslednji šut.
foto: Beta/AP
Gosti ipak nisu uspeli da najbolje odigraju poslednji napad, Džejms je iz auta tražio Lava, ali je morao da doda loptu Džejmsu Džonsu, koji ne uspeva da šutne na vreme.

Tako je pobednik ovog meča, osim Hjustona, ispao i Džejms Harden sa još jednom MVP partijom od 33 poena (8/18 iz igre), 9 skokova, 5 asistencije, 3 ukradne lopte i dve blokade. Najbolje ga je pratio Terens Džons sa 19 poena i 7 skokova, dok je 16 ubacio Donatas Motejunas.

Pored LeBrona Džejmsa, koji je do 37 poena stigao sa 35 šuteva iz igre (15 koševa), te imao 8 skokova, 4 asistencije te po 3 ukradene lopte i blokade, odlični su bili Kevin Lav sa 21 poenom i 6 skokova, te Tristan Tompson sa 14 poena i 19 uhvaćenih lopti.

NBA, rezultati:
Hjuston – Klivlend 105:103 (29:26, 21:21, 32:27, 16:24, 7:5) pp
Čikago – L.A. Klipers 86:96 (18:26, 23:17, 28:26, 17:27)
Boston – Golden Stejt
Indijana – Filadelfija
Orlando – Šarlot
Sakramento – Portland
L.A. Lejkers – Oklahoma Siti
Denver – Nju Orleans

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: