Preminuo Entoni Mejson

Nekadašnji NBA košarkaš Entoni Mejson preminuo je u 49. godini od posledica srčanog udara, saopštili su Njujork Niksi.

Izvor: ÐN

Subota, 28.02.2015.

16:00

Default images

Mejson je početkom februara doživeo težak infarkt, a od tada je imao nekoliko operacija na srcu, dok je poslednja trajala devet sati.

"Pre svega, hteo bih da zahvalim svima koji su se molili za zdravlje mog oca. Naša porodica to mnogo ceni... Tokom noći, Njujork Niksi i ceo svet izgubili su pravu legendu, prijatelja, brata, ali pre svih našeg oca Entonija Mejsona. Kao što bi svi i očekivali, borio se do kraja protiv nekoliko srčanih problema. Voleo bih da vam pišem drugačiju informaciju, ali Pops, želimo da znaš da te volimo i da ćemo uvek biti uz tebe", rekao je Entoni Mejson junior.

Mejson je igrao 13 godina u NBA ligi, bio je ljubimac navijača Njujork Niksa, a izdvajao se čvrstom odbranom i igrom sa mnogo kontakta. Igrao je kod Peta Rajlija u eri Patrika Juinga, a 1995. godine proglašen je za najboljeg šestog igrača lige, kada je prosečno beležio 10,8 poena i 8,3 skoka.

Jednom je igrao na Ol-staru, 2001. godine, a još je nosio dres Nju Džersija, Denvera, Šarlota, Milvokija i Majamija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: