Oduševljenje Tompsonovim podvigom

Klej Tompson postavio je rekord NBA lige sa 37 poena u četvrtini, a njegovi saigrači i trener zadivljeni su Tompsonovim dostignućem.

Izvor: SO

Nedelja, 25.01.2015.

02:12

Default images
Beta/AP

“Prva tri šuta su oni koje i inače uzima. Onda je ušao u ritam, a posle toga je bilo samo pitanje hoće li naći delić sekunde da uputi šut. Trudili smo se da mu damo loštu što je više moguće. Ignorisali smo akcije koje inače ’zovemo’, samo smo mu davali loptu, a ostalo je istorija“, rekao je Stef Kari.

Tompson je u trećoj četvrtini meča sa Kingsima upisao 37 poena, postigao je svih 13 šuteva u tom periodu, ukljujučujući devet trojki.

“U nekom trenutku i Sakramento je znao da samo driblamo u želji da njemu damo loptu, kao Vil Smit u filmu ’Fresh Prince’. Samo driblaj, daj mu loptu i pusti ga da šutne, a oni i tako nisu uspevali da ga stignu. Njegov izbačaj je bio divan“, dodao je Kari.

Trener Stiv Ker objasnio je da je bio besan na poluvremenu i otkrio je šta je rekao igračima.

“Bio sam ljut u svlačionici kazao sam im: ’Igrajte koje god hoćete akcije. Ne radi se o akcijama, pitanje je da li želite da se koncentrišete?’. Kao što je rekao Džentri (Kerov pomoćnik), odlučili su se za dve akcije: Dajte loptu Kleju i Kleju dati loptu“, našalio se Ker i dodao:

“Okrenuo sam se ka nekim igračima i pitao: ’Da li da ga izvedem?’. Leandro Barbosa me je pogledao i odgovorio: ’Ne, čoveče, drži ga na terenu’. Bio je u neverovatnom naletu, ne želite to da prekinete, a kada se napokon završilo, izveli smo ga napolje i dobio je divne ovacije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: