"Treneri da biraju za Ol-star"

Vlasnik Dalas Meveriksa Mark Kjuban smatra da bi NBA trebalo da odustane od toga da navijači biraju košarkaše za nastup na "Ol-star" meču.

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

23:37

Default images
foto: Beta/AP

Kjuban je kao glavni razlog za svoj stav naveo da je Stefen Kari bio igrač sa najviše glasova i to sa samo milion i po, šta je ocenio "sramnim".

On je dodao da bi timovi trebalo da budu prošireni na 14 igrača umesto sadašnjih 12, a da bi timove trebalo da biraju treneri i generalni menadžeri.

"Ukupni broj Karijevih glasova je dokaz da je sistem pokvaren, apsolutno i nedvosmisleno pokvaren. A navijači mogu da glasaju više od jednom, je l' da? Sramno je što ne možemo da navedemo ljude da glasaju dovoljno. Niko nije probao ni da zlouoptrebi sistem. Toliko im je dosadno", rekao je Kjuban.

U "Ol star" utakmici američke bejzbol lige, igrač Toronta Hose Bautista bio je prvi sa 5,9 miliona glasova.

Kjuban je rekao da ne zna kako se poslednjih godina promovisalo glasanje za NBA "Ol star" utakmicu, i kazao je da više voli kada mnogo ljudi glasa jer tako navijači iskazuju svoje mišljenje.

"Ali, broj glasača nije dovoljan da skrene pažnju bilo kome. Ovaj broj u suštini znači da je glasalo 0,01 odsto ljubitelja NBA", rekao je Kjuban.

Kari je imao 42.000 glasova više od Lebrona Džejmsa.

"Ol star" utakmica igra se 15. februara u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: