Kari-Tompson, najbolji tandem ikad?

Pre godinu i po dana Mark Džekson je izjavio da su Stefon Kari i Klej Tompson najbolji šuterski tandem u istoriji košarke.

Izvor: AK

Četvrtak, 18.12.2014.

22:25

Default images

Tada su to mnogo svatili kao klasičnu pohvalu igrača od svog trenera, ali je vreme pokazalo da Džekson nije bio daleko od realnosti.

Sledeće sezone Kari i Tompson su bili najboljih trojkaši NBA lige, uz prosek šuta sa distance 42,4% i 41,7%. Mnogo su to okarakterisali kao neponovljivo, ali oni ove sezone opet pomeraju granice.

Kari je sa prosekom od 23,5 poena, 7,6 asistencija i 5,2 skokova, te uz šut iz igre 47,9% favorit za titulu MVP-ja regularnog dela sezone.

Tompson ne zaostaje mnogo, sa prosekom od 21,7 poena, 3,7 skokova i 3,3 asistencije je veliki kandidat za Ol-star tim Zapada.

Oni zajedno predvode trenutno najbolji tim NBA lige koji ima skor 21-3 pred kraj godine. Već su oborili rekord franšize sa 16 uzastopnih pobeda.

Trenutno se vodi rasprava da li su Kari i Tompson najbolji šuterski tandem u istoriji, ali ćemo možda za nekoliko godina raspravljati da li su najbolji bekovski tandem svih vremena.

Da li će Kari i Tompson biti najbolji bekovski tandem NBA svih vremena?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: